Over Computerwerk – Wat voor voordeel kan ik hebben met een computerbril?

Computerwerk verooorzaakt vermoeide ogen? Wat te doen?
Uit hoofde van mijn beroep doe ik veel computerwerk (min 38 u/week) in een call-center. Ik heb dikwijls vermoeide ogen en ik vroeg me daarom ook af of een computerbril mij zou kunnen helpen. Wie heeft hier ervaring mee ?
computerwerk met een computerbril

Antwoord over computerwerk:

Een computerbril zorgt ervoor dat de afstand van gezicht naar monitor tot ongeveer 70 cm goed scherp is, terwijl een leesbril een kortere afstand overbrugt. Allebei de brillen hebben alleen nut als je problemen hebt met het dichtbij scherp stellen van je ogen en je daardoor vermoeide oogleden van krijgt. Je hebt ook brillen met een computer leesgedeelte en een gewone leesgedeelte. Of een computergedeelte en een gedeelte voor veraf. Dat wordt ook wel computerleesbril genoemd.

Het doel van beeldschermbrillen

Voor de korte en tussenafstand naar de computer beeldscherm toe zijn er speciale beeldschermglazen ontwikkeld. De voordelen van deze glazen maken het zodanig dat u de afstand tussen u en de computermonitor heel wat scherper en een stuk comfortabeler kunt zien.

Ook ziet u veel meer dan met een normale bril met multifocale glazen. U heeft vele malen minder last van beelden die vertekend en wazig worden door een gewone multifocale bril. Het gezichtsveld van een beeldschermbril is zo gemaakt dat uw hoofd en houding ten alle tijden relaxed blijft.

Kort gezegd geeft de beeldschermbril u dan ook een natuurlijk zicht zonder vermoeide ogen door overmatige inspanning van de ogen. Tegelijkertijd passen uw ogen zich gelijk aan waardoor u terstond een uitstekend zicht heeft. Slecht zien door vermoeidheid is daarmee dan ook opgelost.

Blueblock voor computer bril

Zelfs als u geen gewone leesbril nodig heeft is het gebruik van een computerbril zonder sterkte aan te raden. Met blueblock glazen in uw beeldschermbril heeft u ook geen last van het schadelijke blauwe licht van een beeldscherm. Heeft u wel een bril met sterkte nodig dan hebben we verschillende computerbril-modellen op vooraad liggen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.