Waarom zijn mijn ogen altijd rood? Hoe krijg je helderdere en wittere ogen, volgens een expert

Waarom zijn mijn ogen altijd rood?  Hoe krijg je helderdere en wittere ogen, volgens een expert

We willen allemaal heldere, sprankelende, gezond ogende ogen, dus wat kun je doen als die van jou er rood of geïrriteerd uitzien? Het antwoord is: genoeg. U realiseert zich dit misschien niet, maar uw ogen hebben een barrière die verzorging en bescherming nodig heeft om ervoor te zorgen dat ze er op hun best uitzien, net zoals een gezonde huidbarrière uw teint kalm en comfortabel houdt.

Dus als uw ogen last hebben van gevoeligheid, droogheid, roodheid of zwaar aanvoelende oogleden, moet u het probleem op dezelfde manier behandelen als opflakkeringen op de huid: met zachte zorg en speciale aandacht.

Dit is hoe…

Verbeter je tranen om droge ogen te hydrateren

Tranen zijn als huidverzorging voor je ogen; zonder hen zullen je peepers droog worden en pijnlijk aanvoelen. “De traanfilm (een dunne vloeistoflaag die het buitenoppervlak van het oog bedekt) zou behoorlijk dik moeten zijn, maar degenen die aan aanhoudende droogte lijden, zullen merken dat die van hen veel dunner is dan het zou moeten zijn – en de tranen zijn van mindere kwaliteit”, legt Nicola uit. Cross-Alexander, optometrist en oprichter van oogzorgmerk Peep Club. “Als u een drager van contactlenzen bent, als u een ooglaserbehandeling heeft ondergaan of als u door de perimenopauze of menopauze gaat, kunnen deze dingen er ook voor zorgen dat de ogen droog worden.”

De oplossing: De beste manier om de traanfilm te versterken is door consequent oogdruppels te gebruiken. Systane Ultra-conserveermiddelvrije oogdruppels, £ 11,50 hier voor 30 injectieflacons, zijn goedgekeurd door optometristen en worden door experts over het algemeen beschouwd als een van de meest effectieve voor droge ogen.

Gehydrateerde ogen houden is de sleutel tot gezond kijkende gluurders

Top of the drops

Niet alle oogdruppels zijn gelijk. Dit zijn de do’s en don’ts van het kiezen van de juiste, volgens Nicola…

ZOEK naar formules zonder conserveermiddel. Hoewel conserveermiddelen de houdbaarheid van de formule kunnen verlengen, vinden veel mensen dat de additieven hun ogen irriteren.

Koop GEEN oogdruppels voor het bleken van bleek. Ook wel roodheidsverlichtende druppels genoemd, deze werken om de bloedvaten te vernauwen, waardoor de ogen witter lijken . Zeer zelden gebruiken zou niet veel kwaad moeten doen, maar gebruik ze te vaak en de bloedvaten zullen zich niet meer normaal gedragen en roodheid veroorzaken.

DOE druppels dagelijks te gebruiken. U moet ervoor zorgen dat u uw druppels dagelijks gebruikt om de langetermijnvoordelen van het versterken van uw traanfilm te zien. Lees altijd de instructies op de fles om te zien hoeveel druppels u per dag moet gebruiken.

Bouw uw barrière op om roodheid te verminderen

Als u last heeft van hooikoorts of allergieën en uw ogen krassend aanvoelen en er rood uitzien ondanks het gebruik van uw gebruikelijke antihistaminica, kan dit een teken zijn van een verzwakte oogbarrière. “Als je oogbarrière aangetast is, komen er meer allergenen en verontreinigende stoffen binnen – en we worden er veel gevoeliger voor”, legt Nicola uit. “Voor sommige mensen zijn hun oogbarrières zo zwak geworden dat ze zelfs kleine hoeveelheden allergenen en verontreinigende stoffen niet aankunnen zonder jeuk, geïrriteerd en rood te worden.”

De oplossing: Nicola raadt aan om een ​​oogspray te proberen, zoals Peep Club Instant Relief Eye Spray, £15 hier, dat werkt om de ogen te kalmeren met een omega-rijke formule. Ze adviseert ook om je omega-inname oraal te verhogen om je ogen van binnenuit te versterken en te hydrateren. We houden van Healthspan Omega 7 Duindoornolie,

£ 16,95 hier voor 60 .

(Beeld: Getty)

Het productassortiment van Peep Club is speciaal ontworpen om geïrriteerde en gevoelige peepers te kalmeren (Afbeelding: Peep Club)

On the blink

Wist je dat werken elke dag voor een computerscherm betekent dat u gemiddeld zo’n acht keer minder knippert dan zou moeten? Om uw ogen vochtig te houden, moet u elke 30-60 minuten een schermpauze nemen om meerdere keren bewust te knipperen.

Ontstop uw oogleden

U heeft olieafscheidende klieren in uw boven- en onderoogleden die het oogoppervlak bedekken en ervoor zorgen dat de tranen niet verdampen. “Zie deze klieren als tandpastatubes; ze raken gemakkelijk verstopt door zaken als minder knipperen en het niet goed verwijderen van make-up”, zegt Nicola. “Als deze klieren verstopt zijn, kunnen de ogen kleiner en minder jeugdig lijken, maar ook korrelig en zwaar aanvoelen.”

De oplossing: Gebruik ’s avonds een warm kompres of een verwarmd oogstaafje, raadt Nicola aan. Dit helpt om geblokkeerde klieren te openen en ze uiteindelijk te verwijderen. We houden van Peep Club Eye Wand, £60 hier . We kunnen ook het herbruikbare Hot & Cold Eye Compress van The Eye Doctor aanbevelen, £ 21,99 hier .