Trots vertelt burgemeester Wouter Kolff over The Passion 2019: ‘Het … – indebuurt

trots-vertelt-burgemeester-wouter-kolff-over-the-passion-2019:-‘het-…-–-indebuurt

Met de komst van The Passion naar Dordrecht op 18 april 2019is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. “Hier zit een trotse en blije burgemeester”, zei burgemeester Wouter Kolff na het bekend worden van het nieuws.

Het begon in mei

Dordrecht heeft zich in mei kandidaat gesteld voor het tv-programma. De Passion sluit mooi aan bij de herdenking van de Synode, die in november begint. Die viering begint met het bezoek van de koning. “De Passion zit in het staartje van de herdenking”, zegt Kolff nuchter.

Midden in de stad

Voor de naar verwachting 12.000 bezoekers wordt ruimte gemaakt in het Maartensgat. De schepen die hier normaal liggen, moeten plaats maken voor pontons en tribunes. De burgemeester is enthousiast over de locatie. “Het is een mooie plek midden in de stad, aan de voet van de kerk. Een historisch decor dat heel goed Dordrecht laat zien.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Maartensgat, de locatie van het hoofdpodium van The Passion 2019 in Dordrecht | Foto: Google Maps

De inhoud van het programma wordt door de omroep bepaald, maar de burgemeester kent wel de grote lijnen. “De stad wordt er als geheel bij betrokken. Er wordt op verschillende mooie plekjes gefilmd. Er komt natuurlijk ook een processie door de stad met het witte kruis.”

Ook het Scheffersplein doet mee

De processie komt over het Scheffersplein. Dat wordt een ‘overloopplein’, voor mensen die niet meer terecht kunnen bij de Houttuinen. Voor hen komt er op het Scheffersplein een scherm te staan.

En dit kost het de gemeente

De komst van De Passion kost de gemeente 485.000 euro. Daarvan gaat 200.000 euro naar de omroep. De rest is voor zaken als het gereed maken van de locatie en de veiligheid.

‘Zo’n evenement geeft de stad kleur’

Maar het is goed besteed geld, verzekert burgemeester Kolff.“Het is een mooie manier om de stad op de kaart te zetten. Zo’n evenement geeft de stad kleur.” Bovendien sluit het thema van dit jaar ‘Je bent niet alleen’ aan bij de aandacht die de gemeente wil geven aan eenzaamheid.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Al gesignaleerd in Dordt… @thepassion 2019 @synode400 jaar pic.twitter.com/KYW4E9gvRO

— Wouter Kolff (@WouterKolff) October 3, 2018

Dat de keus van de organisatie op Dordrecht was gevallen, was op het stadhuis al een paar weken bekend. Men heeft dus al kunnen werken aan de locatie, de financiële bijdrage en de veiligheid. Ook zijn de omwonenden van het Passion-terrein op de hoogte gesteld.

Dordt heeft genoeg ervaring met grote evenementen

Burgemeester Kolff ziet niet op tegen de drukte. “In Dordrecht hebben we ervaring met grote groepen mensen. De Kerstmarkt trekt 300.000 mensen in drie dagen. We weten hoe we met crowdmanagement moeten omgaan.”

De plaatselijke kerken worden zeker betrokken bij The Passion. Ook komt er een koor dat bestaat uit plaatselijke zangers en zangeressen. Verder is de invulling niet aan de gemeente, maar aan de omroep.

Dit verhaal is geschreven doordoor Arco van der Lee voor De Stem van Dordt.

Lees meer over The Passion 2019 in Dordrecht:

The Passion komt in 2019 naar Dordrecht en dit weten we al

Het is hét topic vandaag op de redactie: The Passion komt in 2019 naar Dordrecht! Vanmorgen speculeerden we al lekker…

Jawel mensen: The Passion komt in 2019 naar Dordrecht!

Het hoge woord is eruit: The Passion komt volgend jaar naar Dordrecht. Dat meldt AD de Dordtenaar.Het EO-spektakel brengt het…

Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

Een beeldschermbril werkt rustiger

Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

Een Computerbril met of zonder sterkte?

Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

Bestel nu jouw computerbril

☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️

schaap.inge