Speciale taallessen voor Oekraïners bij Bibliotheek het Eemhuis – DeStadAmersfoort.nl

speciale-taallessen-voor-oekrainers-bij-bibliotheek-het-eemhuis-–-destadamersfoort.nl

Maatschappelijk

AMERSFOORT Met de komst van veel vluchtelingen uit Oekraïne begin dit jaar, heeft Bibliotheek het Eemhuis snel geschakeld. De bibliotheek organiseert lessen waarbij mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken, verder worden geholpen.

De gemeente Amersfoort kwam in eerste instantie met het verzoek om iets voor de grote groep Oekraïners te organiseren. Daarom werd een aantal maanden geleden gestart met taallessen voor Oekraïners in de Bibliotheek het Eemhuis. De taallessen zijn erg gewild: de geplande lessen zitten helemaal vol en er zijn zelfs extra lessen ingepland.

In een groep van maximaal twaalf personen worden de lessen op een speelse manier gegeven, met de nadruk op spreekvaardigheid zodat ze zich in allerlei dagelijkse situaties kunnen redden. Een cursus bestaat uit tien lessen van twee uur. ,,Het scheelt in de communicatie ook wel dat ik zelf van Oost-Europese afkomst ben en een woordje Russisch spreek. Het ijs is telkens snel gebroken en ik krijg veel positieve reacties na de lessen. De Oekraïners zijn dankbaar dat ze taalles krijgen”, vertelt Anna van Dorresteijn-Obutelewicz van Taalbureau Eemland.

Meer informatie kan gevonden worden op www.bibliotheekeemland.nl.

Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

Een beeldschermbril werkt rustiger

Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

Een Computerbril met of zonder sterkte?

Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

Bestel nu jouw computerbril

☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️