Reanimeren met computerbril: ‘Je ziet dingen die er eigenlijk niet zijn’ – Omroep West

reanimeren-met-computerbril:-‘je-ziet-dingen-die-er-eigenlijk-niet-zijn’-–-omroep-west

24 juni 2021, 21: 30 2 minuten leestijd

Luwam in de reanimatieles I © Mathijs Sterenburg

DEN HAAG – Op de School voor Business Support van het ROC Mondriaan in Den Haag gebruiken ze straks een computerbril voor de reanimatieles. Door de Mixed Reality-techniek verandert een plastic reanimatiepop in een echt mens en vliegt er een virtuele aed-koffer door de lucht. ‘Je ziet dingen die er eigenlijk niet zijn, maar het maakt het wel makkelijker’, zegt de 18-jarige studente Emilia Granda.

In het klaslokaal ligt een plastic reanimatiepop en studente Luwam draagt een speciale bril. Een computerstem in de bril vertelt haar wat ze moet doen: ‘Kantel het hoofd, lift de kin en houd dat vast. Controleer nu de ademhaling.’ Luwam gaat van start. ‘Je ziet wat je doet en de bril vertelt wat je moet doen’, legt ze uit.

De bril vertelt wat je moet doen I © Mathijs Sterrenburg

Mathijs Sterrenburg van het bedrijf Velicus is onderdeel van het team dat de reanimatiesoftware heeft ontwikkeld. Hij kijkt of alles goed werkt, want in september gaan de eerste leerlingen van ROC Mondriaan met de bril aan de slag tijdens hun EHBO-lessen. Sterrenburg legt uit hoe Mixed Reality werkt: ‘In de bril zit een camera. Die scant je omgeving en je handen. Vervolgens plaatst de bril objecten in je omgeving, die je kan pakken en loslaten.’

Deense voetballer Eriksen

Jelle Marchand is directeur van de School voor Business Support van het ROC Mondriaan. Hij vindt het belangrijk dat leerlingen op een realistische wijze reanimatieles krijgen. ‘Je hebt net de actualiteit van de Deense voetballer Christian Eriksen gehad, die dit EK gereanimeerd werd op het veld. Maar daarvoor bezocht ik al stagebedrijven die me vertellen dat ze het belangrijk vinden dat studenten bedrijfshulpverlening EHBO en reanimeren moeten kunnen.’

Reanimatieles met computerbril tovert pop om in een echt mens

Ook studenten Luwam en Emilia vinden het fijn dat ze reanimatieles krijgen. ‘Het is sowieso handig. Als je iemand op straat ziet liggen, kun je diegene gelijk helpen.’ EHBO-docent Daisy Verschelden is blij met de brillen. ‘We kunnen wel oefenen op een pop, maar door de bril is het meer zoals het in werkelijkheid is’, reageert ze.

Docent blijft

Marchand benadrukt dat de bril de docent niet gaat vervangen. ‘We doen dit omdat we dan meer leerlingen reanimatielessen kunnen aanbieden. Het is geen wegbezuiniging van de docent. Sterker nog, het kost meer geld. De docent blijft, die moet toezicht houden op de groep.’

Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

Een beeldschermbril werkt rustiger

Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

Een Computerbril met of zonder sterkte?

Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

Bestel nu jouw computerbril

☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️