PvdA lanceert Woonmanifest voor betaalbare huizen in Amersfoort – DeStadAmersfoort.nl

pvda-lanceert-woonmanifest-voor-betaalbare-huizen-in-amersfoort-–-destadamersfoort.nl

Politiek Gemeenteraadsverkiezing 2022

AMERSFOORT De Amersfoortste PvdA gaat zaterdagmiddag de straat op voor een belangrijk thema tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen: betaalbaar wonen. Onder aanvoering van lijsttrekker Rob Smulders gaan kandidaat-raadsleden en vrijwilligers om 14.00 uur naar Vathorst. Ze gaan de straat op met het Woonmanifest, dat samen met de Tweede Kamerfractie van de PvdA is opgesteld.

,,Iedereen verdient het om te kunnen wonen op een fijne plek waar je je thuis voelt. Maar zo’n fijn thuis in de gemeente Amersfoort is voor veel mensen onbereikbaar geworden”, aldus Smulders. ,,De huren rijzen de pan uit en een betaalbare woning is nog nauwelijks te vinden. Ondertussen nemen huisjesmelkers en buitenlandse investeerders Amersfoort over. Studenten, starters en gezinnen zijn de dupe. Dat moet en kan anders”, vindt hij. Die verandering begint wat de PvdA betreft bij de gemeenteraadsverkiezingen.

NEGEN PUNTEN Het Woonmanifest bevat negen punten. Allereerst wil de PvdA dat minstens 40 procent van de nieuwe woningen gebouwd wordt in het sociale segment. En nog voor de verkiezingen behandelt de Tweede Kamer de ‘Wet Voldoende Betaalbare Huurwoningen’ van PvdA, GroenLinks en SP. Die regelt volgens de partij dat het aantal betaalbare woningen minstens op peil blijft. Zo wordt de uitverkoop van sociale huurwoningen gestopt.

Daarnaast wil de PvdA een aanpak voor het isoleren van tochtige huizen, en meer geld vanuit Den Haag naar gemeenten om onmisbare voorzieningen zoals de bibliotheek, het speeltuintje, het buurthuis en fatsoenlijk openbaar vervoer in stand te houden of te verbeteren.

Wie zaterdagmiddag niet in Vathorst wil zijn, maar wel iets kwijt wil over de woonproblematiek, kan contact opnemen via fractie@pvda-amersfoort.nl. Het Woonmanifest ondertekenen kan vanaf zaterdag op pvda.nl.

Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

Een beeldschermbril werkt rustiger

Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

Een Computerbril met of zonder sterkte?

Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

Bestel nu jouw computerbril

☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️