Opticien Peter Willemse: ‘Dagelijks meerdere uren achter een … – Internetbode

opticien-peter-willemse:-‘dagelijks-meerdere-uren-achter-een-…-–-internetbode

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

OUD-GASTEL – Veel mensen zitten voor het werk en of plezier dagelijks urenlang op een beeldscherm te turen. Dat dit niet zo bevordelijk is voor onze ogen lijkt haast vanzelfsprekend. Opticien Peter Willemse van Boavista in Oud Gastel vertelt wat dit met onze ogen doet.

“Als je dagelijks meerdere uren achter een scherm zit met vaak ook nog een afstand van tachtig centimeter of minder dan ga je de ogen meer belasten dan goed is,” zegt hij. Vooral het té dicht op een scherm zitten raad hij dan ook ten zeerste af. “Ogen willen namelijk nooit dubbel zien en als je dichterbij kijkt moeten ze nóg meer naar binnen draaien en nóg meer energie in de spieren stoppen om verkramping te voorkomen. De ogen reageren daarop met hoofdpijnklachten en vermoeidheid. Het projectiebeeld wat lang op de achterkant van het oog wordt geprojecteerd zorgt er bovendien voor dat het oog daarop reageert door van sterkte te veranderen.” Volgens Willemse is verder uit recent onderzoek gebleken dat ogen door onder meer het vele schermgebruik uiteindelijk achteruitgaan en dat het op latere leeftijd zelfs gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Een groep oogartsen heeft de zogenoemde 20-20 regel bedacht om onze ogen even rust te geven en ze in een neutrale stand te laten ontspannen: na elke twintig minuten beeldschermtijd, twintig seconden in de verte kijken. “Het is wetenschappelijk onderbouwd dat de achteruitgang van de ogen hiermee tegengegaan wordt, maar een goede houding is ook belangrijk.” Voor mensen die om wat voor reden dan ook veel achter de computer zitten, vindt Peter een computerbril een goede oplossing. “Deze geven ontspanning voor de ogen en verminderen de nekklachten,” meent hij.

Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

Een beeldschermbril werkt rustiger

Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

Een Computerbril met of zonder sterkte?

Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

Bestel nu jouw computerbril

☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️