Monitor Best Buy Guide – Extra wijd – Tweakers

monitor-best-buy-guide-–-extra-wijd-–-tweakers

Je hebt met 1440p op 27″ helemaal niet te maken met schaling. Dat is gewoon een native resolutie . Zoals JT ook al aanhaalt is het vergelijkbaar met 1080p op 24″ (ja ok, alles is iets kleiner op 27″ 1440p, maar dan ook echt iets).

4K is pas een lastige resolutie. Ik ben er ook nog niet over uit, want heb een MacBook Pro 15″ 2018 en ben ontzettend gewend/verwend geraakt aan hoge resolutie schermen, maar een goede externe optie is er bijna niet. 1440p/27″ of 1080p/24″ of 1440pUW/34″ is allemaal bij lange na niet zo scherp. Op het werk hebben we een dure Dell ultrawide staan die prachtig beeld levert op zich, maar de resolutie is gewoon achterhaald vergeleken met alle MacBooks, Surface devices enz. De door LG uitgebrachte UltraFine 4K 24″ en 5K 27″ zijn een van de weinige goede en nog enigszins betaalbare opties (5K niet naar mijn mening) die ook een hoge resolutie aanbieden en 200% scaling optimaal aankunnen.

4K op 27″ is nutteloos, want je wilt 200% scaling (ja ook in macOS zie je echt verschil) en dan kom je op een werkruimte van 1080p op dat formaat, nee dank je. Idem met de paar ultrawides met 2160p resolutie, lijkt ideaal, tot je je realiseert dat het eigenlijk gewoon identiek is aan de 27″ modellen met 4K resolutie.

Laptops met high-res schermen (200% scaling) hebben idealiter 200~220ppi, dat is op kijkafstand een prettige waarde waarbij je geen pixels kan tellen en de meeste mensen een hogere ppi niet kunnen waarnemen. Voor een monitor kan dat een tikkeltje lager liggen omdat het iets verder weg staat, maar 180ppi is toch wel de ondergrens. Dat komt namelijk neer op het volgende:

24″ = 4K = 183ppi = 4 betaalbare in de pricewatch

27″ = 5120×2880 = 220ppi = 1 betaalbare, 1 dure in de pricewatch

34″ ultrawide = 6720×2880 = 220ppi = niks

32″ = 6016×3384 = 216ppi = 2 onbetaalbare Apple XDR schermen

Ook in andere, vreemdere maten, komt er niks terug. En dan over de 24″ Dell en 27″ Iiyama: dat zijn hopeloos outdated modellen die een lelijk design hebben en een aantal zaken missen die je tegenwoordig gewoon op een monitor verwacht.

Het is spijtig om te constateren, maar het zijn letterlijk alleen de LG UltraFine en Apple XDR schermen die én moderne features (zoals USB-PD) én een goede resolutie voor 200% scaling én modern design combineren.

Zet ik één filter op de pricewatch: dpi boven de 180, dan vind ik letterlijk maar 12 monitoren. Ik kan er persoonlijk gewoon echt niet bij dat we het op telefoons, tablets, laptops, tv’s en zelfs in onze auto’s tegenwoordig al jaren gewend zijn, maar dat op monitoren gebied op een enkel schermpje na het toch weer Apple is die de trend moet gaan zetten. Doordat ze dit helaas alleen met extreem dure schermen lijken te doen en de goedkopere aan LG over hebben gelaten en die vrijwel niet meer te verkrijgen zijn, ben ik bang dat het erg lang gaat duren. Tot die tijd blijft mijn 1080p 24″ Dell staan, ook al staat die meestal stof te happen, want de blurry text daarop kan ik anno 2020 niet meer aanzien.

Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

Een beeldschermbril werkt rustiger

Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

Een Computerbril met of zonder sterkte?

Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

Bestel nu jouw computerbril

☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️