Met deze brillen kun je rustig naar je beeldscherm blijven kijken – TechPulse

met-deze-brillen-kun-je-rustig-naar-je-beeldscherm-blijven-kijken-–-techpulse

Tegenwoordig doen we er alles aan om zo productief mogelijk te zijn op werk. Met een goed beeldscherm en leesbril gaat dat allemaal beter.

Tegenwoordig doen we er alles aan om zo productief mogelijk te zijn op werk. Zo moet elke minuut achter de computer goed besteed worden. Van dit intensieve, digitale werk kun je fysieke klachten krijgen, ook aan je ogen. Het is dan ook niet verrassend datklachten als vermoeide en geïrriteerde ogen door werken achter een beeldscherm ‘computerogen’ worden genoemd. Dit draagt niet bij aan je productiviteit, want als je scherp wilt zijn, moet je scherp kunnen kijken. De combinatie van een goed beeldscherm en een computerbril helpt hierbij. In dit artikel vertellen we je waarom.

Het begint bij een goed scherm

Het begint allemaal bij het kiezen van het juiste beeldscherm. Zo zijn er verschillende monitoren beschikbaar die aansluiten bij specifieke bezigheden. Een gaming monitor haalt bijvoorbeeld het beste uit je games naar boven, terwijl je voor grafisch ontwerpen vooral moet kijken naar de juiste resolutie. Het kiezen van een goed scherm is dus afhankelijk van meerdere factoren. Zo is het ook van belang om te kijken naar de grootte van het scherm. Voor alledaagse taken, zoals het lezen van blogs of het verwerken van tekst, kun je prima kiezen voor een beeldscherm van 24 inch. Werk je met meerdere documenten tegelijk? Dan is een beeldscherm van 27 inch erg fijn. Zo kun je namelijk gemakkelijk vensters verschuiven of naast elkaar zetten zonder dat je dicht op het scherm moet zitten. Door het kiezen van het juiste beeldscherm voorkom je dat je een onnatuurlijke positie aanneemt, wat uiteindelijk beter is voor je ogen én voor je rug, nek en schouder.

De juiste bril geeft je ogen rust

Een goed scherm is het halve werk. Toch kun je na een lange dag werken nog steeds last krijgen van geïrriteerde of vermoeide ogen. Een beeldschermbril biedt hiervoor de oplossing. Deze bril heeft een sterkte die perfect is afgestemd op de afstand tussen jou en je beeldscherm. Hierdoor hoeven je ogen minder inspanning te leveren om het beeld scherp te krijgen. Bovendien blijf je automatisch in een betere houding achter je beeldscherm zitten. Tegenwoordig kun je bij meerdere opticiens terecht voor een beeldschermbril. Liever een zichtoptie zonder sterkte? Dan kun je kiezen voor een bril met blauwlichtfilter. Deze bril filtert het blauwe licht dat door je beeldscherm wordt uitgestraald, waardoorje ogen meer rust krijgen tijdens het computeren.

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

Een beeldschermbril werkt rustiger

Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

Een Computerbril met of zonder sterkte?

Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

Bestel nu jouw computerbril

☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️