Kan een lichtwekker helpen bij het opstaan? – Radar

kan-een-lichtwekker-helpen-bij-het-opstaan?-–-radar

Werken lichtwekkers (ook wel: wake-uplights) om beter wakker te worden? Radar spreekt met Marijke Gordijn van [emailprotected] Gordijn onderzoekt de 24-uurs ritmes bij de mens, en de effecten van licht op de biologische klok.

Als je moeilijk uit bed komt, grijp je misschien alle mogelijkheden aan om dat iets makkelijker te maken. Het goede nieuws is dat een lichtwekker je daarbij kan helpen, vertelt Gordijn, die onderzoek deed naar het effect van lichtwekkers bij het opstaan. De mensen uit het onderzoek werden prettiger wakker en hadden minder last van slaapdronkenheid en slaperigheid.

Volgens Gordijn vonden studies dat een wekker die langzaam lichter wordt kan bijdragen aan een hoger cortisol in de ochtend, en dat kan weer helpen om beter wakker te worden. Ook werd er bij deelnemers een daling van de lichaamstemperatuur van de huid geconstateerd, dat kan ook gunstig zijn bij het snel fitter worden na het opstaan. Gordijn: ‘met koude handen en voeten ben je minder slaperig’.

Zwitserse onderzoekers ontdekten volgens Gordijn bovendien dat korte blootstelling aan geleidelijk toenemend ochtendlicht aan het einde van de slaapfase de prestaties gedurende de dag flink kunnen verbeteren.

Biologische klok verzetten?

Als je je biologische klok wil verzetten, zul je echter grover geschut moeten inzetten. Daar geeft de wekker te weinig licht voor. ‘Om je biologische klok te verschuiven heb je licht nodig van zo’n duizend lux’, legt Gordijn uit. Lux zegt iets over de hoeveelheid licht die we zien. Om je een indruk te geven: een lichtwekker geeft ongeveer tussen de 200 en 300 lux licht. En vergeet niet: als de wekker dat licht afgeeft heb je eerst ook nog je ogen dicht.

Als je voor een raam zit en naar buiten kijkt krijg je zo’n duizend lux, als je naar buiten gaat loopt dat al op tot zo’n tienduizend lux. Maar: dan moet de zon al wel op zijn als je opstaat. Als dat niet het geval is, en je wil wel je biologische klok verzetten, dan kun je kijken naar lampen die zijn bedoeld voor lichttherapie.

Een computerbril filtert blauw licht. Dat blauwe licht zou de boosdoener zijn van slaapproblemen. Helpt een computerbril om ’s nachts beter te slapen? Lees hoe het zit met de invloed van blauw licht op je biologische klok.

Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

Een beeldschermbril werkt rustiger

Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

Een Computerbril met of zonder sterkte?

Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

Bestel nu jouw computerbril

☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️