Hoe kies je de juiste bril? – Al het nieuws uit Rotterdam – De Havenloods

hoe-kies-je-de-juiste-bril?-–-al-het-nieuws-uit-rotterdam-–-de-havenloods

advertorial

Algemeen 44 keer gelezen

Welke bril neem ik? Het lijkt een simpele vraag maar er komen wel wat dingen bij kijken. Op welke dingen moet je precies letten? Wat voor stijl bril past het beste bij jou? Je leest het allemaal in dit artikel.

Wat voor soorten brillen zijn er?

Allereerst zijn er verschillende soorten brillen voor verschillende doelen. Hieronder lees je precies wat voor soort bril het beste bij je past.

1 Een computerbril

Met de degressieve glazen iszo’n bril ideaal om op verschillende afstanden te kunnen focussen.

2 Een multifocale bril

Deze is alleen relevant als je ook voor het kijken in de verte een bril nodig hebt. Deze bril heeft namelijk sterkte voor zowel veraf als dichtbij.

3 Een zonne(lees)bril

Lees je graag buiten? Dan heb je vast wel eens last gehad van het zonlicht dat weerkaatst op papier. Kies daarom voor een zonneleesbril. Deze heeft corrigerende glazen zodat je ook in de zon fijn kunt lezen. Bovendien worden je ogen zo beschermd.

4 Een klassieke leesbril

Een leesbril is perfect voor als je gewoon goed zicht hebt, alleen wat moeite hebt met het lezen. Let er wel op dat deze maar één standaard sterkte hebben. Welke sterkte heb jij nodig? Dat lees je in het kopje hieronder.

Welke sterkte heb je nodig?

Je wilt natuurlijk optimaal gebruik maken van je bril. Daarom is het advies om je ogen te laten meten. Zo kan je de perfecte (lees)bril uitkiezen.Als je de verkeerde sterkte leesbril hebt, kan het zijn dat je last krijgt van hoofdpijn. Als je nog nooit eerder een bril hebt gedragen, zou het kunnen zijn dat je er gewoon nog aan moet wennen. Maar als het probleem meer dan een paar dagen aanhoudt, heb je misschien een te sterke bril. Ga in dit geval terug naar de opticien om je ogen eventueel opnieuw te meten.

Wat voor gezichtsvorm heb je?

Alhoewel het niet het belangrijkste is bij een bril, wil je natuurlijk wel dat de bril qua uiterlijk bij je past. Je hebt op veel websites sowieso de keuze tussen een dames enheren leesbril. Ook maakt het natuurlijk uit wat het beste bij jouw gezicht past.

  • Heb je een rond gezicht? Dan past een rechthoekige bril het beste bij je. De bril zal dan de vormen van je gezicht verlengen en versmallen.
  • Heb je een langer en smaller gezicht? Ga dan voor een meer rechthoekige vorm.
  • Bij een rechthoekig gezicht past een rondere bril beter.
  • Heb je meer een diamantvormig gezicht? Dan kan je het beste gaan voor een pilotenbril.