Hoe kies je de juiste bril? – Al het nieuws uit Rotterdam – De Havenloods

hoe-kies-je-de-juiste-bril?-–-al-het-nieuws-uit-rotterdam-–-de-havenloods

advertorial

Algemeen 239 keer gelezen

Welke bril neem ik? Het lijkt een simpele vraag maar er komen wel wat dingen bij kijken. Op welke dingen moet je precies letten? Wat voor stijl bril past het beste bij jou? Je leest het allemaal in dit artikel.

Wat voor soorten brillen zijn er?

Allereerst zijn er verschillende soorten brillen voor verschillende doelen. Hieronder lees je precies wat voor soort bril het beste bij je past.

1 Een computerbril

Met de degressieve glazen iszo’n bril ideaal om op verschillende afstanden te kunnen focussen.

2 Een multifocale bril

Deze is alleen relevant als je ook voor het kijken in de verte een bril nodig hebt. Deze bril heeft namelijk sterkte voor zowel veraf als dichtbij.

3 Een zonne(lees)bril

Lees je graag buiten? Dan heb je vast wel eens last gehad van het zonlicht dat weerkaatst op papier. Kies daarom voor een zonneleesbril. Deze heeft corrigerende glazen zodat je ook in de zon fijn kunt lezen. Bovendien worden je ogen zo beschermd.

4 Een klassieke leesbril

Een leesbril is perfect voor als je gewoon goed zicht hebt, alleen wat moeite hebt met het lezen. Let er wel op dat deze maar één standaard sterkte hebben. Welke sterkte heb jij nodig? Dat lees je in het kopje hieronder.

Welke sterkte heb je nodig?

Je wilt natuurlijk optimaal gebruik maken van je bril. Daarom is het advies om je ogen te laten meten. Zo kan je de perfecte (lees)bril uitkiezen.Als je de verkeerde sterkte leesbril hebt, kan het zijn dat je last krijgt van hoofdpijn. Als je nog nooit eerder een bril hebt gedragen, zou het kunnen zijn dat je er gewoon nog aan moet wennen. Maar als het probleem meer dan een paar dagen aanhoudt, heb je misschien een te sterke bril. Ga in dit geval terug naar de opticien om je ogen eventueel opnieuw te meten.

Wat voor gezichtsvorm heb je?

Alhoewel het niet het belangrijkste is bij een bril, wil je natuurlijk wel dat de bril qua uiterlijk bij je past. Je hebt op veel websites sowieso de keuze tussen een dames enheren leesbril. Ook maakt het natuurlijk uit wat het beste bij jouw gezicht past.

  • Heb je een rond gezicht? Dan past een rechthoekige bril het beste bij je. De bril zal dan de vormen van je gezicht verlengen en versmallen.
  • Heb je een langer en smaller gezicht? Ga dan voor een meer rechthoekige vorm.
  • Bij een rechthoekig gezicht past een rondere bril beter.
  • Heb je meer een diamantvormig gezicht? Dan kan je het beste gaan voor een pilotenbril.

Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

Een beeldschermbril werkt rustiger

Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

Een Computerbril met of zonder sterkte?

Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

Bestel nu jouw computerbril

☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️