Hemiksemnaar Arno (26) brengt eigen merk computerbrillen uit (Hemiksem) – Het Nieuwsblad

hemiksemnaar-arno-(26)-brengt-eigen-merk-computerbrillen-uit-(hemiksem)-–-het-nieuwsblad

Arno toont enkele van de modellen. — © Joris Herregods

Hemiksem

Zelf werkzaam in de IT-sector ondervond Arno Addiers (26) de ongemakken van lang aan het beeldscherm gekluisterd te zitten. Hij vond baat bij de ‘blue light blocking glasses’. De jonge Hemiksemnaar zag een gat in de markt en lanceert nu een eigen merk van zogenaamde computerbrillen, Addeyes.

“Maar eigenlijk is vooral ook mijn vriendin mee de trigger geweest”, lacht Arno. “Door de lockdown moest ze veel van thuis uit studeren en les volgen. Doordat ze veel meer voor haar laptop moest zitten, kreeg ze last van hoofdpijn en geïrriteerde ogen. We zijn toen beginnen zoeken hoe dit kon verholpen worden en kwamen zo uit bij de blue light blocking glasses. Toen begon het ook mij te dagen. Vanwege mijn job als business en functioneel analist voor IT-projecten ben ik veel meer gewoon voor een beeldscherm te zitten, maar soms had ik toch ook last van geïrriteerde ogen. Maar je denkt dan dat het gewoon van vermoeidheid is.”

“De oorzaak ligt bij het blauwe licht dat beeldschermen van digitale apparaten uitstralen. Zoals de naam het zegt, filteren de blue light blocking glasses dat licht en sparen ze jouw ogen”, verduidelijkt de Hemiksemnaar.

Het koppel bestelde enkele samples van brillen en vond er daadwerkelijk baat bij. Arno bleek meteen ook het geknipte product beet te hebben om naast zijn werk als zelfstandig analist een zijproject op te starten.

“Begin 2020 was ik al wat beginnen ‘spelen’ met online stores om te zoeken wat ik zou kunnen doen, maar vond ik nog niet meteen een product waarvan ik dacht ‘dat is het’. Door de lockdown kwam dit dus aan het licht. Ik deed een marktonderzoek en daaruit bleek dat 70 procent van de mensen het concept van de blue light blocking glasses en de voordelen ervan niet kende. Daarom leek mij dit wel een gat in de markt.”

De jonge ondernemer weet dat de meningen verdeeld zijn over het effect van de blue light blocking glasses. Volgens artsen is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat blauw licht schadelijk is voor de ogen en komt het gewoon door vermoeidheid. “In mijn research ben ik die informatie inderdaad ook tegengekomen, vandaar dat mijn vriendin en ik zelf ook eerst de brillen hebben uitgeprobeerd. Omdat we er alle twee baat bij vonden, sterkte dit mij in mijn geloof. Afgelopen weekend op de jaarmarkt kwam er ook nog iemand naar mij die me vertelde dat ze op advies van haar dokter zo’n bril had uitgeprobeerd. Ze heeft veel last van migraineaanvallen en de dokter had haar gezegd eerst te willen proberen met een bril met blauw licht filter in plaats van een bril met glazen op sterkte. Sindsdien heeft ze veel minder last van migraine. Het zijn die verhalen die mij sterken in mijn overtuiging.”

Momenteel heeft de Hemiksemnaar drie modellen in drie verschillende kleuren in het aanbod zitten. — © Joris Herregods

Met zijn eigen merk Addeyes heeft hij nu drie unisex modellen in telkens drie verschillende kleuren klaar. “Momenteel gaat het gewoon om standaardbrillen die het blauwe licht filteren. Maar het idee is ook om bijvoorbeeld brillen met glazen op sterkte uit te brengen. Met de uitwerking daarvan ben ik nog volop bezig en ben ik hiervoor op zoek naar producenten.”

“Of andere, meer exclusieve modellen met bijvoorbeeld een ander frame. Op voorwaarde dat het duurzaam is. Ik koos bewust voor een frame dat gemaakt is uit celluloseacetaat, een materiaal op natuurlijke basis en tegelijk stevig maar flexibel.”

Om het concept naar buiten te brengen en naamsbekendheid op te bouwen, houdt hij de prijs bewust ook laag. Alle drie de modellen en kleuren hebben eenzelfde standaardprijs van 49,95 euro. “Tot eind oktober biedt ik ze ter gelegenheid van de lancering bovendien aan met 20 procent korting. In deze fase is het niet de bedoeling er winst uit te halen, maar is het vooral te doen om merkbekendheid te verwerven en uit de kosten te komen. Zo kan ik dan weer investeren in nieuwe, duurdere modellen.”

Momenteel zijn de brillen enkel verkrijgbaar via de eigen webshop.

Bart Roggeman

Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

Een beeldschermbril werkt rustiger

Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

Een Computerbril met of zonder sterkte?

Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

Bestel nu jouw computerbril

☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️