Dit is waarom je op 7 mei een helikopter zag vliegen boven … – indebuurt

dit-is-waarom-je-op-7-mei-een-helikopter-zag-vliegen-boven-…-–-indebuurt

Heb jij hem ook gehoord? Er vloog vandaag, 7 mei, weer eens een grote helikopter van de Koninklijke Luchtmacht over Dordrecht heen. Deze Chinook (zo heet dat ding) vloog rond 09.30 uur van de Biesbosch naar de Nieuwe Biesbosch. Kort daarna stak hij de Dordtsche Kil over. In april zagen we hem ook overvliegen.

Het artikel gaat verder onder de foto.

De Chinook op 9 oktober 2019 | Foto: indebuurt Dordrecht

Maar waarom?

Voor de liefhebbers: het gaat vandaag om de CH-47D Chinook met registratienummer D-102. Maar wat doet die nou boven onze stad? Was de navigatie stuk? Of woont er misschien een bekende van de bemanning in Dordrecht?

De Chinook maakt een trainingsvlucht richting Schiphol, laat de luchtmacht weten op Twitter. Bij het vliegveld oefenen ze de vliegprocedures van het civiele luchtruim. In Dordrecht moesten we het ‘gewoon’ doen met een overvliegende helikopter.

Vandaag maakt een #Chinook een trainingsvlucht via het westen van het land richting @Schiphol. Bij Schiphol Airport worden de vliegprocedures van het civiele luchtruim beoefend. Daarna vliegt crew van de #transporthelikopter via de #Veluwe weer terug naar vliegbasis Gilze-Rijen🚁 pic.twitter.com/8bD10zdlKp

— DHC Luchtmacht (@dhcluchtmacht) May 7, 2020

Vorige maand ook al

In april vloog er een speciale Chinook over de stad. Toen vierde het 298 squadron zijn 75-jarige bestaan. Op 16 april zag je daarom een beschilderde helikopter over Dordrecht vliegen.

Ook leuk:

 • Coronamaatregelen in de auto: dit moet je weten als je bij een ander instapt

  De regel over het 1,5 meter afstand van elkaar houden, die kennen we wel. Maar wat zijn de coronamaatregelen als…


 • Deze Dordtse zaken openden en sloten in maart en april


 • Benzineprijs zelden zo laag geweest: hier in Dordrecht tank je het goedkoopst

 • Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

  Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

  Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

  Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

  Een beeldschermbril werkt rustiger

  Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

  Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

  Een Computerbril met of zonder sterkte?

  Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

  Bestel nu jouw computerbril

  ☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

  Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️

  ivancampenhout