De Specialist: ‘Houding en oogklachten gaan samen’ – Nieuws uit de … – DeStadAmersfoort.nl

de-specialist:-‘houding-en-oogklachten-gaan-samen’-–-nieuws-uit-de-…-–-destadamersfoort.nl

Advertorial

2 december 2020 om 15: 15 Zakelijk

AMERSFOORT Wat is het probleem? ,,Sinds we massaal thuiswerken sinds de corona pandemie, ervaren steeds meer mensen lichamelijke klachten. De kans dat er wordt getuurd naar een scherm en dat men een verkeerde houding aanneemt is relatief groot en gebeurt vaak onbewust. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan zoals een pijnlijke rug, nek, schouders maar ook oog gerelateerde klachten zoals droge en/of geïrriteerde ogen, moeite met focussen, wazig zicht en vermoeidheid.

Het thuiswerken zal voorlopig nog wel bij het nieuwe normaal horen. Daarom is het des te belangrijk om aandacht te besteden aan visuele ergonomie.”

Wat weten we al?

,,Er zijn verschillende basisfactoren die een ergonomische werkplek omschrijven: rechte rug en ontspannen schouders, de afstand tot het beeldscherm en de helderheid van het scherm met daarbij de omgevingsverlichting. Dergelijke factoren hebben ook invloed op het zicht. Juist dichtbij verrichten de ogen veel inspanning en zijn er verschillende kijkbehoeftes.

Digitale oogvermoeidheid kan ontstaan als er voor een langere tijd achter een beeldscherm wordt gewerkt. Tijdens beeldschermwerk wordt er tot zo’n vijf keer minder dan normaal geknipperd: van 18.4 keer per minuut, tot gemiddeld 3.6 keer per minuut! Als gevolg zijn o.a. vermoeide, droge en branderige ogen, wazig zicht, moeite met focussen en hoofdpijn veel voorkomende klachten.”

Wat is de oplossing?

,,Houding en ooggerelateerde klachten tijdens beeldschermwerk gaan hand in hand. Het is juist belangrijk om, ondanks dat er bijvoorbeeld nog geen klachten zijn, toch een oogmeting te laten doen. Preventieve screening draagt niet alleen bij aan de gezondheid van de ogen, ook aan de algehele gezondheid.

Daarnaast biedt een computerbril de ideale oplossing voor computergebruik (en leeswerk). Door het design van het glas heb je goed en comfortabel zicht op het beeldscherm. Voor elke leeftijdscategorie hebben we een passende oplossing. Als optometrist en consulent gezondheidsbevordering maak ik mij graag hard voor trends die spelen op het gebied van preventie en promotie binnen de oogzorg.

Uit een recent onlineonderzoek onder vierhonderd klanten van Optiek Verkerk die reeds een computerbril dragen blijkt dat een ruime eenderde gemiddeld tussen de zes à acht uur per dag gedurende vijf dagen per week achter een beeldscherm werkt.

De helft van de deelnemers ervaart een vermindering in wazig zicht, een vermindering van vermoeidheidsklachten en heeft minder moeite met focussen.”

Optiek Verkerk Amersfoort

Kamp 78-80

033 4721719

www.optiekverkerk.nl

Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

Een beeldschermbril werkt rustiger

Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

Een Computerbril met of zonder sterkte?

Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

Bestel nu jouw computerbril

☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️