Bril Tegen Blauw Licht

Bril tegen blauw licht

 

bril tegen blauw licht

 

Je hebt vast wel eens gehoord over het blauwe licht wat naar je toe straalt van je telefoon, smartphone, tablet of beeldscherm.

Van het lang werken achter de computer kan je drogeogen, vermoeide ogen en geïrriteerde ogen krijgen.

Je kunt zelfs last krijgen van hoofdpijn en wazig zicht.

Negatieve effecten van blauw licht

Als je veel tuurt naar een beeldscherm, dan kan je slaapproblemen krijgen wat te maken heeft met het blauw licht wat ongemerkt naar je toe straalt.

Iedere dag werken achter een computer monitor geeft nu eenmaal veel blootstelling aan dit vervelende blauwe licht, wat vermoeide ogen, droge ogen en hoofdpijn kan veroorzaken.

Het blauw turquoise licht is slecht voor je netvlies en zichtveld, en kan je nacht behoorlijk verstoren aan teveel blootstelling.

Als je dus veel achter een beeldscherm werkt, is het beter om een speciale blauw licht bril te gebruiken om blootstelling aan blauw licht zo veel mogelijk te beperken.

Waar is een blauw licht bril goed voor?

Een blauw licht filter bril filtert dit blauw turquoise licht voor je weg.

Deze speciale bril met blauw licht filter glazen zorgt voor een scherper contrast en is comfortabeler voor je vermoeide ogen voor als je veel werkt met digitale schermen.

Blauw licht filter brillen hebben een positieve effecten op het werken achter beeldschermen en zorgt voor een verbeterde nachtrust.

Vooral als je veel achter de computer werkt en je wilt gaan slapen, dan merk je dat je onrustig bent en de slaap moeilijk kan vatten.

Blauw licht filter brillen kunnen je daarbij helpen om dat schadelijke uv licht tegen je ogen te beschermen.

computerbril

Wat zijn anti blauw licht brillen?

Een blauw licht filter bril filtert het blauwe licht schadelijk voor je ogen en zorgt voor een scherper contrast.

Je hoeft niet brildragend te zijn om een blauw licht filter bril te gebruiken.

Je zet hem alleen op als je veel met digitale schermen werkt zoals je computer, tablet of smartphone.

Je merkt hier overigens niets van, het blauwe licht is niet zichtbaar voor jou.

Als je dus veel met beeldschermen werkt, zal je merken dat je minder snel vermoeide ogen krijgt en daardoor ook een betere slaap hebt ’s nachts.

Zal een bril met blauw licht mij helpen?

De COVID-19-pandemie is goed geweest voor de blauwlichtbrillenindustrie.

Terwijl mensen in lockdown meer tijd besteden aan het staren naar laptops en andere digitale schermen, bestellen ze meer blauw licht brillen, ondanks een gebrek aan sluitend bewijs dat de bril de vermoeide ogen vermindert of beschermt tegen de effecten van blauw licht.

Speciale lenzen

Het optiekbedrijf Zenni zegt dat de verkoop van het blauw licht blokkerende brillen de afgelopen 2 jaar met 60% per jaar is gestegen, met alleen al in 2020 bijna 2 miljoen verkochte paren.

De bril was al populair bij kantoormedewerkers en gamers, “maar de pandemie heeft zeker een uitgesproken effect op de verkoop ​​gehad, waarbij bijna iedereen meer en meer digitaal blauw licht absorbeert dan ooit tevoren”, zegt Sean Pate, een merkmarketing- en communicatiebureau. officier voor Zenni.

computerbril blauwlichtfilterbril beelschermbril overzicht

De voordelen van een computerbril

De geadverteerde voordelen van de blauw licht filter bril omvatten minder vermoeidheid van de ogen, een betere slaap, en de preventie van oogziekte.

Maar werken ze ook echt? Het hangt ervan af aan wie je het vraagt.

Omdat de bril een nieuwer product is, is er niet veel onderzoek om hoe dan ook aan te tonen.

De symptomen van digitale vermoeidheid van de ogen zijn gekoppeld aan hoe we onze digitale apparaten gebruiken, niet aan het blauwe licht dat eruit komt”, zegt de AAO .

Brilglazen

In het Verenigd Koninkrijk zegt het College of Optometrists: “Het beste wetenschappelijke bewijs dat momenteel beschikbaar is, ondersteunt niet het gebruik van blauw licht filter blokkerende brillenglazen bij de algemene bevolking om de visuele prestaties te verbeteren, de symptomen van oogvermoeidheid of visueel ongemak te verlichten, de slaap te verbeteren kwaliteit of behoud van de gezondheid van de macula.”

De voordelen van een blauw licht filter

Maar sommige oogprofessionals geloven dat ze voordelen hebben.

Greg Rogers, senior opticien bij Eyeworks in Decatur, GA, zegt dat hij de voordelen van blauw licht glazen heeft gezien bij de klanten van de winkel.

Een computerbril

Het personeel vraagt ​​een klant hoeveel tijd ze dagelijks voor een scherm doorbrengen. Als het 6 uur of langer is, wordt een soort van blauwlichtreductietechniek aanbevolen, of het nu een bril is of een speciaal scherm voor een computermonitor.

De Vision Council, die de optische industrie vertegenwoordigt, zegt dat het geen individuele merken of producten promoot, en “moedigt iedereen aan om zijn eigen onderzoek te doen, met een oogzorgaanbieder te praten en de juiste oplossing voor hen en hun gezin te bepalen. ”

bril voor de computer

Blauw licht is overal

We kregen veel blauw licht voordat het moderne digitale leven begon. Het meeste komt van de zon. Maar gadgets zoals televisies, smartphones, laptops en tablets die het moderne leven bevolken, stralen het heldere, kortere golflengte (meer blauwachtige) licht uit.

Vanwege de pandemie staren we nog meer naar die apparaten, volgens Vision Direct, dat 2000 volwassenen in de Verenigde Staten en nog eens 2000 in het Verenigd Koninkrijk ondervroeg.

Gezondheidsrisico’s van blauw licht

Heldere schermen kunnen uw algehele gezondheid verminderen. Wat kunt u doen om uw ogen te beschermen?

Uit de studie, gepubliceerd in juni 2020, bleek dat die volwassenen gemiddeld 4 uur en 54 minuten op een laptop zaten voor de lockdown en 5 uur en 10 minuten erna.

Ze zaten voor de lockdown 4 uur en 33 minuten op de smartphone en daarna 5 uur en 2 minuten. De schermtijd ging ook omhoog voor televisiekijken en gamen.

Blauw licht schadelijk?

Susan Primo, OD, een optometrist en hoogleraar oogheelkunde aan de Emory University, is het ermee eens dat het onderzoek tot nu toe aantoont dat digitaal overmatig gebruik, niet blauw licht, oogproblemen veroorzaakt.

Minder vermoeide ogen met een blauw licht filter

Maar sommige patiënten die een blauwlichtbril dragen, rapporteren minder vermoeide ogen, zegt ze.

“Als je ze wilt dragen en wat voordelen wilt vinden, is dat prima”, zegt ze.

Primo zegt dat ze last heeft van een deel van de marketing en reclame voor blauwlichtbrillen omdat het niet in overeenstemming is met het onderzoek.

Is een computerbril nuttig?

“Ze kunnen het zo formuleren dat het nuttig lijkt. Ze kunnen zeggen dat dit mogelijk is. Ze kunnen woorden gebruiken als ‘misschien’ en ‘misschien’”, zegt ze. “Marketing kan dingen naar een niveau tillen dat misschien geen goede aanbeveling, degelijke wetenschap is, voor mensen om erop uit te gaan en ze te krijgen.”

Een voorbeeld: een winkelketen in het Verenigd Koninkrijk, Boots Ltd., kreeg in 2017 een boete van 40.000 pond voor misleidende reclame waarin stond dat digitaal blauw licht schade aan het netvlies veroorzaakte en dat speciale brillen die bij Boots Ltd. worden verkocht, gebruikers zouden kunnen beschermen, meldde Optometry Today .

Bril Om je Ogen Te Laten Rusten

Een blauw licht filter tegen slaapproblemen

Een ander argument in het voordeel van blauw licht bril is dat ze helpen bij het slapen beter ’s nachts. Onderzoekers zijn het erover eens dat blauw licht van led-apparaten zoals je smartphone of laptop de productie van slaapopwekkende melatonine door het lichaam tegenhoudt .

Een studie uit 2017 , uitgevoerd door de Universiteit van Houston, wees uit dat deelnemers die de bril droegen, ongeveer 58% meer melatonine ’s nachts lieten stijgen.

Blauw licht filter bril tegen droge ogen en schadelijk uv licht

“Door een blauw licht filter bril te gebruiken, kunnen we de slaap verbeteren en toch onze apparaten blijven gebruiken. Dat is fijn, want we kunnen ’s nachts nog steeds productief zijn’, zegt Lisa Ostrin, PhD, een professor aan het College of Optometry van de universiteit, volgens een persbericht van de universiteit.

De American Academy of Ophthalmology pakt het anders aan. “Je hoeft geen extra geld uit te geven aan een bril met blauw licht om de slaap te verbeteren – verlaag gewoon de schermtijd ’s avonds en zet apparaten in de nachtmodus”, zegt de groep.

Werk langer met een blauw licht filter bril

‘Ik geloof dat ik langer kan werken’

Veel consumenten zeggen dat de blauw licht filter bril helpt.

Cindy Tolbert uit Atlanta, een gepensioneerd advocaat, had verschillende zichtproblemen met beeldschermen en bestelde een blauw licht filter bril op sterkte bij de oogarts.

Langer werken met een computerbril

“Het is niet erg duidelijk dat de bril helpt als je hem draagt, maar ik geloof dat ik langer kan werken en ik weet dat ik comfortabeler kan werken”, zegt ze. “Meestal vallen mijn ogen uit na 4 of 5 uur computerwerk, maar ik kan langer werken met de bril.”

Een computerbril met blauw licht filter

Michael Clarke uit San Diego zegt dat het hem niet kan schelen wat de experts zeggen over blauw licht brillen. Ze werken voor hem.

“Ik gebruik ze zo vaak dat ik de hele dag een blauwlichtbril om mijn nek heb”, zei hij in 2019. “Ik ben geen optometrist. Ik weet alleen dat mijn ogen aan het eind van de dag niet zo moe worden. Mijn frequentie van hoofdpijn is gedaald. Ik kan me makkelijker concentreren op dingen op een scherm.”

Bril met blueblock filter voor achter de computer

Blauw licht filter brillen kopen

Probeer het zelf!

Een bril met een blauw licht filter is niet duur en kan veel ongemak besparen.

Blauw licht brillen kopen met en zonder sterkte en zonder recept kunt u snel en makkelijk doen in onze winkel.

Bekijk computerbrillen met blauw licht filter >