Blauw Licht Filter Bril Zonder Sterkte

Waarom je een blauwlichtbril nodig hebt voor de digitale wereld en daarbuiten

Hoewel we allemaal dol zijn op de connectiviteit en het entertainment die onze digitale apparaten bieden, beginnen velen van ons zich af te vragen wat deze toename van de schermtijd betekent voor onze ooggezondheid.

Blauw Licht Filter Bril Zonder Sterkte

Brillen met blauw licht zijn een geweldige manier om uw ogen te beschermen tegen het kunstmatige blauwe hoogenergetische zichtbare (HEV) licht dat wordt uitgestraald door plaatsen zoals telefoons, televisieschermen, computers, kunstmatige (dwz fluorescerende) verlichting en de zon.

Opticien, Stefan Mayer, leidt ons door een aantal veelgestelde vragen over digitale bescherming, en hoe een blauwlichtblokkerende bril drie keer meer bescherming biedt tegen blauw licht dan een standaardbril met heldere lenzen.

Laten we eerst eens kijken wat blauw licht is en wat de effecten ervan zijn.

Blauw licht staat bekend als HEV-licht en heeft een kortere golflengte (van 380 tot 500 nm) in vergelijking met andere lichtsoorten. Hoe korter de golflengte, hoe meer energie het licht bevat.

U bent misschien bekend met licht met een zeer korte golflengte in de vorm van ultraviolet (UV) licht. UV-licht kan je huid of ogen verbranden omdat het zoveel energie bevat. Blauw licht bevat minder, maar bevat toch een behoorlijke hoeveelheid energie .

Je ogen hebben wat blauw licht nodig om goed te kunnen zien.

We worden van nature blootgesteld aan blauw licht van de zon, maar kunstmatig blauw licht van schermen met achtergrondverlichting, zoals uw computermonitor en telefoon, draagt ​​gedurende de dag bij aan uw blootstelling aan blauw licht.

De effecten van blauw licht

We hebben tot op zekere hoogte blootstelling aan blauw licht nodig . Zonder dat zou je de kleur blauw niet kunnen zien !

Blauw licht heeft veel belangrijke functies: het kan je alertheid verhogen, je humeur, cognitieve functie en geheugen verbeteren, en je biologische klok reguleren door melatonine te onderdrukken – het “slaperige” hormoon dat je lichaam voorbereidt op rust.

Maar de rol van technologie in onze moderne levensstijl betekent dat onze ogen vele uren per dag worden blootgesteld aan kunstmatig blauw licht, vanwege de schermen waar we zoveel tijd voor doorbrengen.

Om nog maar te zwijgen van te veel ervan voor het slapengaan (bijvoorbeeld door videogames te spelen op je mobiele apparaten) laat je hersenen denken dat het wakker moet blijven.

Daarom kan blootstelling aan kunstmatig blauw licht het moeilijk maken om in slaap te vallen of te ontspannen.

Waarom kiezen voor bescherming tegen blauw licht?

Digitale beschermingslenzen, zoals BlueReflect en BlueReflect Plus™ blauwlichtlenzen, helpen de blootstelling aan blauw licht van digitale apparaten te verminderen.

Sommige soorten blauw licht kunnen gunstig zijn en helpen bij het reguleren van de interne biologische klokken van ons lichaam. Bepaalde soorten blauw-violet licht kunnen echter een negatieve invloed hebben op de ogen, met name het netvlies.

Naast leeftijd, genetica, dieet, levensstijl en beroep, beweren sommigen dat dit type blauw licht een risicofactor is voor het ontstaan ​​van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, een verslechtering van het deel van het netvlies dat verantwoordelijk is voor scherp, centraal zicht.

Het probleem met kunstlicht is dat de meesten van ons nu continu naar onze digitale technologieën kijken. Fluorescerende verlichting en UV-stralen bevatten ook blauw licht, wat oogbeschadiging en overbelasting kan veroorzaken.

Je hebt misschien hoofdpijn, droge ogen, wazig zien en vermoeide ogen opgemerkt als je lange uren voor je scherm hebt doorgebracht.

Computerbril.org blauwlichtlenzen bieden een beschermend schild dat schittering en blauw licht van digitale schermen en kunstlicht vermindert

Hoe werkt een blauwlichtblokkerende bril?

Blauw licht is het onderste uiteinde van het zichtbare spectrum en bestrijkt golflengten van 380-500 nm. Digitale schermen zenden elektromagnetische straling uit in een breed frequentiebereik.

Bepaalde soorten blauw licht komen veel voor in zonlicht en veel moderne technologieën, die uw slaapcyclus kunnen beïnvloeden en mogelijk vermoeide ogen en vermoeidheid kunnen veroorzaken.

Blauw licht heeft ook gezonde stralen die belangrijk voor ons zijn om aan te worden blootgesteld. BlueReflect™ blauwlichtlenzen richten zich specifiek op HEV-stammen van blauw licht (415 – 455 nm) die veel moderne technologieën voorkomen.

Deze digitale beschermingslenzen reflecteren en filteren bepaalde soorten blauw licht, terwijl ze gunstig blauw licht doorlaten, wat een stap verder gaat dan traditionele geel getinte computerlenzen die alleen dit licht filteren.

Effecten van blauw licht en van digitale apparaten, hoe beïnvloedt dit onze ooggezondheid?

De Vision Council meldt dat 61% van de volwassenen digitale vermoeidheid van de ogen ervaart als gevolg van langdurig gebruik van elektronische apparaten.

Na langdurig gebruik kan ons zicht worden aangetast door vermoeide ogen, wazig zicht, droge en geïrriteerde ogen en hoofdpijn. Studies hebben gesuggereerd dat er grotere risico’s zijn voor bepaalde soorten kanker, diabetes, maculaire degeneratie van hartaandoeningen en vroegtijdige cataracten.

Onthoud dat als u symptomen ervaart, een uitgebreid oogonderzoek met uw contactlensspecialist ervoor zal zorgen dat u geen gezondheidsproblemen heeft die de ogen benadrukken (en dit zouden we allemaal een keer per jaar moeten doen!).

Hoe kan ik vermoeide ogen door blauw licht voorkomen?

Een manier is om digitale bescherming te krijgen met uw bril. Dit zal helpen om uw blootstelling aan blauw licht te verminderen en vermoeidheid van de ogen veroorzaakt door digitale apparaten te verminderen.

Gun je ogen ook wat rust. Kijk elke 20 minuten gedurende 20 seconden naar iets op 20 voet afstand.

Houd er rekening mee dat dit tot op zekere hoogte vermoeide ogen zal helpen wanneer u voor een digitaal apparaat staat, maar u niet zal beschermen tegen de mogelijke langetermijneffecten van blauw licht die digitale beschermingslenzen kunnen hebben.

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat kinderen regelmatig oogonderzoeken ondergaan en pauzes nemen van digitale technologieën.

Blauw licht verstoort ook het slaappatroon, dus laat kinderen niet minstens 2 uur voor het slapengaan digitale technologie gebruiken.

Toen ze genieten van het scherm de tijd, frames kid’s kunnen ook worden uitgerust met BlueReflect ™ blauw licht lenzen voor extra bescherming.

Heb ik een voorschrift nodig om een Computerbril te gebruiken?

Nee, het mooie van deze technologie is dat iedereen toegang heeft tot lenzen met digitale bescherming (ook wel ‘computerbril’ genoemd – niet te verwarren met een voorschrift op afstand op de computer).

U kunt BlueReflect™ blauwlichtglazen zonder recept toevoegen aan elk duidelijk montuur. U kunt deze bril ook over uw contactlenzen dragen.

Dit betekent niet dat u uw oogonderzoek moet overslaan, wat we als volwassenen allemaal ongeveer één keer per jaar zouden moeten doen met een erkende oogzorgprofessional .

Als u corrigerende lenzen nodig heeft, zorg er dan voor dat u een geldig voorschrift heeft van uw contactlensspecialist.

Zijn er Computerbrillen beschikbaar met progressieve sterktes?

BlueReflect™ blauwlichtlenzen zijn verkrijgbaar als digitale multifocale lenzen en een geavanceerde dunne optie.

Deze ‘no line’ digitale progressieven maken een grotere nauwkeurigheid van het voorschrijven mogelijk voor diegenen die de combinatie van verre (televisie, autorijden), dichtbij (lezen) en middelmatige (zoals smartphones, tablets en computergebruik) afstanden nodig hebben.

Deze technologie is gunstig voor de meer dan 60% van de GenXers die symptomen van digitale vermoeide ogen melden, en voor 1 op de 4 babyboomers die minstens 9 uur per dag op hun digitale apparaten doorbrengen.

Bovendien kijken babyboomers dagelijks meer televisie dan enige andere leeftijdsgroep (statistieken met dank aan de Vision Council).

Blauw Licht Bril Kopen

In 2 stappen een blauwlichtbril kopen bij Computerbril.org

1. Ga naar de website Computerbril.org. Kies een leuk montuur en een kleur uit ons uitgebreide assortiment.

Gebruik onze handige zoekfilters om het perfect passende paar te vinden.

2. Kies een computerbril zonder sterkte. Of voer in wat uw leessterkte is, een uitleg is beschreven.

Klik dan op de knop ”in Winkelmand”.

Voordat u gaat

We hopen dat we je hebben geholpen te begrijpen wat blauw licht is en hoe een blauwlichtbril je ogen kan helpen ontspannen tijdens de schermtijd.

Ga naar onze pagina om meer te weten te komen over de producten met blauwlichtlenzen die we bij Computerbril.org aanbieden.

Als je niet zeker weet welk type lens voor jou geschikt is of er zijn andere vragen, stuur dan een berichtje op de website zodat onze klantenservice u kan helpen.

Wilt u meer lezen over de Computerbril:

 

Blauw Licht Bril Kopen

Blauw Licht Bril Onzin

Blauw Licht Bril Op Sterkte

 

Bestel Nu Uw Computerbril Met Blauw Licht Filter

bij Computerbril.org koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computerbrillen met snelle levering