Blauw Licht Filter Bril Werking

Werken Blue Light-brillen?

Een populaire wellness trend onder de loep nemen
Misschien heb je een vriend of een beroemdheid op sociale media een foto van zichzelf zien delen met een stijlvolle bril die een blauwlichtbril wordt genoemd.

Deze brillen worden vervaardigd door populaire brillenwinkels met speciale monturen die het blauwe licht van de schermen van apparaten blokkeren.

Volgens retailers beweren de brillen dat ze het blauwe licht van onze apparaten absorberen en daarmee schittering verminderen die vermoeide ogen veroorzaakt en beschermen tegen oogziekten.

Blauw Licht Filter Bril Werking

Werkt een blauwlichtbril echt, of is het niet meer dan een leuk brillenaccessoire?

Laten we eerst dit onderwerp eens nader bekijken voordat u er zelf een bestelt.

Kan blauw licht van mijn telefoon leiden tot oogziekte?
U hoort misschien enige bezorgdheid in de oogheelkundige gemeenschap met betrekking tot blauw licht, omdat het in het kleurenspectrum het dichtst bij onzichtbaar, ultraviolet (UV) licht komt.

Zoals u weet, kunnen UV-lichtstralen zonder adequate bescherming tegen de zon uw huid verbranden.

Uv-stralen kunnen ook uw ogen verbranden, en dat is het type blootstelling aan UV-licht dat mogelijk tot oogaandoeningen kan leiden.

De kleine hoeveelheid blauw licht die door onze apparaten wordt uitgestraald, verschilt echter van UV-licht, en volgens de American Academy of Ophthalmology is nooit bewezen dat blauw licht dat specifiek afkomstig is van apparaat schermen schade toebrengt aan onze ogen.

Veroorzaakt blauw licht vermoeide ogen?

De vermoeide ogen die we ervaren als we veel tijd naar een scherm kijken, is niet te wijten aan blauw licht.

Het heeft eigenlijk met knipperen te maken. Wanneer u knippert, worden uw ogen gesmeerd en beschermd tegen stof, licht en andere mogelijke irriterende stoffen.

Omdat we minder dan gemiddeld 15 keer per minuut met onze ogen knipperen als we naar een scherm staren, kunnen onze ogen gemakkelijker vermoeid raken.

We ervaren allemaal vermoeide ogen anders, maar het kan resulteren in droge ogen, tranende of tranende ogen, hoofdpijn of zelfs wazig zicht.

Voorkomen Blue Light-brillen vermoeide ogen?

Gespecialiseerde brillen, zoals een bril die blauw licht blokkeert, kunnen de schittering van uw computerscherm helpen verminderen.

Als u na uw LASIK-operatie een blauwlichtbril heeft gedragen en merkt dat deze een verschil maakt, is er geen reden om te stoppen met het dragen ervan.

Heeft u regelmatig last van vermoeide ogen bij het werken op een computer of het gebruik van een apparaat? .

Zorg ervoor dat u uw symptomen bespreekt met uw optometrist of een zorgverlener om er zeker van te zijn dat er geen onderliggende problemen of zorgen zijn.

 

Wanneer moet Je Een Blauwlichtbril Dragen?

Inmiddels heb je waarschijnlijk alle hype rond blauwlichtblokkerende brillen gehoord – zo niet, dan is hier een snelle verversing:

Om te beginnen wordt er elke dag blauw licht om ons heen uitgestraald (in tegenstelling tot UV-licht). Dat betekent dat we altijd een soort van blootstelling aan blauw licht hebben, maar een nauwe en langdurige blootstelling kan oogletsel en ongemak veroorzaken.

Ooit vermoeide ogen gehad door te lang naar het scherm van je smartphone te staren?

Dat wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door het blauwe licht dat door uw apparaat wordt uitgestraald.

Met onze constante verbinding met digitale apparaten, is het nu belangrijker dan ooit om aandacht te besteden aan goede oogzorg – dat is waar onze blauw licht blokkerende bril van pas komt.

Omdat blauw licht overal is, heb je je misschien afgevraagd of je altijd een blauwlichtblokkerende bril zou moeten dragen. Daarom hebben we enkele van de beste en gunstigste tijden geschetst om onze blauwlichtblokkerende bril te dragen.

Wanneer een blauwlichtblokkerende bril dragen?

Blauwlichtlenzen zijn bedoeld om uw blootstelling aan blauw licht te verminderen.

Dus over het algemeen is de beste tijd om een ​​blauwlichtbril te dragen elke keer dat u wordt blootgesteld aan blauw licht, meer specifiek wanneer u er lange uren aan wordt blootgesteld.

Denk aan werken op de computer, televisie kijken of scrollen door je smartphone.

Een blauwlichtbril is echter prima te dragen, zelfs als je niet naar een scherm kijkt (een zeldzaam iets, toch?).

De blauwe lichtcoating zelf doet geen pijn aan je ogen, dus voel je vrij om ze de hele dag aan te laten.

En zoals eerder vermeld, blauw licht is overal, dus eigenlijk kunnen ze je alleen helpen.

Bij gebruik van een computer

Het is altijd een goed idee om uw blauwlichtblokkerende bril te dragen terwijl u op een computer zit.

De gemiddelde hoeveelheid tijd die een volwassene elke dag op een computer doorbrengt, is bijna 4 uur, terwijl sommige werknemers (vooral wanneer ze op afstand werken) bijna acht uur of langer naar een scherm moeten staren, wat kan leiden tot oogongemakken en hoofdpijn.

Maar maak je geen zorgen!

Je kunt de effecten minimaliseren met een aantal stijlvolle specificaties, zoals deze!

Blauw Licht Filter Bril Werking

Bij het kijken naar een smartphone

Een lange dag werken (en veel uren staren naar een computerscherm) wordt vaak gevolgd door meer schermtijd op je telefoon – klinkt “een laatste video” voor het slapengaan je bekend in de oren?

Dezelfde Smartphones, tablets en andere draagbare digitale apparaten zijn ook een bron voor blootstelling aan blauw licht, dus houd die specificaties aan terwijl u scrolt!

Wanneer binnen en buiten

Het zijn niet alleen onze computers, smartphones en tablets die blauw licht uitstralen.

Televisies en led-lampen die in huizen worden aangetroffen, zijn ook bronnen van blootstelling.

Om blootstelling te minimaliseren, houdt u uw blauwlicht-blokkerende bril op terwijl u tv kijkt – en als u uw lampen niet kunt vervangen, overweeg dan om uw blauwlichtbril op te houden terwijl de lichten aan zijn.

Hetzelfde geldt voor als je buiten bent.

Zonlicht is een natuurlijke bron voor blauw licht, dus het kan niet alleen schadelijk zijn voor onze huid, het kan ook schadelijk zijn voor ons zicht.

Blootstelling aan zonlicht is echter essentieel voor het behoud van een goed welzijn, omdat het het lichaam voorziet van vitamine D.

Dus pak voordat je eropuit gaat je specificaties voor het blokkeren van blauw licht – en vergeet de zonnebrandcrème niet!

Verschillende soorten blauwlichtlenzen

Of u nu een bril op sterkte of zonder recept draagt , een bril met blauw licht is een uitstekende keuze om de effecten van digitale vermoeide ogen te minimaliseren.

We bieden drie verschillende lensopties voor blauw licht: EBDBlue Plus, EBDBlue 360 ​​en SightRelax — allemaal ontworpen om uw ogen te beschermen tegen langdurige blootstelling aan schadelijk blauwviolet licht.

Ontdek welke lens voor u geschikt is, en neem een ​​kijkje in onze selectie monturen… er zijn meer dan 2000 stijlen om uit te kiezen, dus u zult zeker iets vinden waar u van houdt.

 

Lees ook onze gerelateerde artikelen:

Blauw Licht Bril Wetenschappelijk

Blauw Licht Bril Winterdepressie

Blauw Licht Bril Waarom

 

Bestel Nu Uw Computerbril Met Blauw Licht Filter

bij Computerbril.org koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computerbrillen met snelle levering