Blauw Licht Bril Waarom

Werkt een blauwlichtbril?

Het kan zijn dat je vermoeide ogen hebt door beeldschermgebruik. Dan kan een bril met blauw licht filter jou helpen! Hiermee kijk je rustiger en knijp je minder met je ogen. Veel klanten hebben aangegeven minder last te hebben van vermoeide ogen.

Blauw licht verstoort ons bioritme. Door de korte golflengte van de lichtstralen – vanaf 400 nanometer (nm) – prikkelt het de fotoreceptoren en stimuleert zo de pupilreflex.

Daardoor vertraagt de productie van melatonine – een hormoon dat ons moe maakt.

Vooral wie gevoelig is voor licht, valt dan moeilijker in slaap.

Blauw Licht Bril Waarom
 

 

Wat doet een blauwlichtbril?

Blauwlichtglazen blokkeren een deel van het hoogenergetische blauwe licht dat wordt uitgestraald door elektronische apparaten zoals smartphones, computers en tv’s. Zelfs uw gemiddelde binnenlamp kan blauw licht afgeven.

Blauwlichtglazen hebben een paar verschillende namen.

Je zou kunnen horen ze noemde blauw licht blokkerende bril of blauw licht filter glazen . Soms worden ze gewoon blauwe blokkers genoemd .

Heeft u baat bij een blauwlichtblokkerende bril ? Laten we het uitzoeken.

Hoe een blauw licht blokkerende bril werkt

Wanneer iets licht produceert, trillen verschillende kleuren op verschillende golflengten. Het blauw-violette licht wordt hoogenergetisch zichtbaar (HEV) licht genoemd.

Dat is het deel dat het meest lijkt op het potentieel schadelijke blauwe licht van de zon.

Natuurlijk is blauw kunstlicht veel zwakker dan het blauwe licht van de zon.

Maar de gemiddelde mens brengt nu zoveel van zijn tijd binnenshuis door voor digitale schermen dat de lagere blootstelling begint op te lopen.

Het is op dit moment niet bekend of elektronisch blauw licht direct kan leiden tot oogproblemen, maar het zou kunnen bijdragen.

Blauw Licht Bril Waarom

 

 

“De gemiddelde tijd op apparaten en voor schermen voor volwassenen is 11 uur per dag, en als zodanig staan ​​onze ogen onder veel digitale lichtbelasting”, zegt Dr. Sheri Rowen, een oogarts en lid van de Eyesafe Vision Gezondheidsadviesraad .

“De lenzen zijn ontworpen om het optreden van digitale vermoeidheid van de ogen te verminderen en verstoring van de circadiane ritmecyclus te voorkomen, wat de slaap en het algehele welzijn beïnvloedt,” zei Rowen.

Brillen met blauw licht blokkeren een percentage van dit licht met een speciale coating die een deel van het blauwe licht van je ogen wegkaatst. Hoe hoog dat percentage is, hangt af van welke bril je koopt.

Sommige blauwlichtglazen hebben een gele tint, terwijl andere er helder uitzien.

Doorgaans hebben lenzen die er meer vergeeld uitzien, de neiging om meer blauw licht te filteren dan hun helderdere tegenhangers.

“De beste eerste stap is om een ​​oogzorgspecialist te raadplegen die u kan helpen uw behoefte aan bescherming vast te stellen,” zei Rowen.

Blauw licht kan goed en slecht zijn

Onze ervaring met moderne technologie is relatief jong, vooral de gewoonte om 11 uur per dag door te brengen met onze ogen op schermen gericht.

Er is nog veel dat we niet weten over de invloed van dit soort gebruik op onze ooggezondheid.

Een bril die blauw licht blokkeert, wordt vaak geassocieerd met twee mogelijke voordelen: minder vermoeide ogen en een betere nachtrust .

“Telkens wanneer we onze digitale apparaten gebruiken, vooral laat in de nacht, vertellen we onze hersenen eigenlijk dat ze ons lichaam wakker moeten houden”, zegt Caroline Dubreuil, productmarketingmanager bij EyeBuyDirect.

“Onderzoek toont aan dat het dragen van een blauwlichtfilterbril drie tot vier uur voor het slapengaan kan leiden tot een betere en meer rustgevende slaap,” voegde Dubreuil eraan toe.

Heb je echt een blauwlichtfilterbril nodig?

Het kan helpen om blauwlichtbrillen vanuit een trial-and-error-perspectief te benaderen.

Als je last hebt van vermoeide ogen of problemen hebt om in slaap te vallen (vooral na een lange schermtijd ), kan een blauwlichtbril de moeite waard zijn om naar te kijken .

Ze kunnen een deel van uw oogvermoeidheid verlichten of u helpen om wat gemakkelijker in slaap te komen, of misschien ook niet.

Sommige mensen zweren erbij, terwijl anderen er weinig baat bij hebben.

Online retailers zoals computerbril.org verkopen blauwlichtfilterglazen op sterkte en zonder recept voor aanzienlijk minder dan de meeste brillenwinkels, dus het risico voor uw portemonnee is minimaal als ze niet werken.

Goede schermhygiëne toepassen

Met of zonder bril met blauw licht, is het oefenen van oogvriendelijke schermgewoonten een gegarandeerde manier om vermoeide ogen en de effecten van het computervisiesyndroom te verminderen .

Symptomen van digitale vermoeidheid van de ogen zijn vaak wazig zien , hoofdpijn en droge ogen .

De inspanning van het focussen op schermen kan zelfs oculaire migraine veroorzaken .

De 20-20-20-regel is gemakkelijk te onthouden en te oefenen:

kijk voor elke 20 minuten dat u een digitaal scherm gebruikt, gedurende 20 seconden naar een object op minstens 6 meter afstand .

Aanpassingen in levensstijl, zoals het regelmatig toepassen van de 20-20-20-regel, het nemen van langere schermpauzes en het gebruik van de donkere modus van uw telefoon, kunnen alle voordelen die u ervaart met een blauwlichtblokkerende bril aanvullen.

Bekijk ook onze gerelateerde artikelen over computerbrillen:

Blauw Licht Bril Kopen

Blauw Licht Bril Onzin

Blauw Licht Bril Op Sterkte

 

Bestel Nu Uw Computerbril Met Blauw Licht Filter

bij Computerbril.org koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computerbrillen met snelle levering