Blauw Licht Bril Voordelen

De voordelen van een blauwlichtbril.

We zijn allemaal wel eens moe en prikkelbaar geweest tijdens de werkdag. Urenlang zitten staren naar onze computerschermen, kan ons gespannen, ongericht en soms met een bonzende hoofdpijn achterlaten.

Blauw Licht Bril Voordelen

En het is niet alleen omdat je collega Dave je voor de negende keer vroeg om cupcakes te kopen op de schoolbakverkoop van zijn kind – het is ook van iets dat blauw licht wordt genoemd.

Wat is blauw licht?

Blauw licht klinkt misschien vrij onschuldig, maar zonder een soort blauwlichtblokker te gebruiken, is het eigenlijk best slecht voor ons.

Wat we zien – het zichtbare spectrum van licht – bestaat uit een reeks kleuren, van blauwviolet aan de onderkant tot rood aan de bovenkant.

Licht aan de onderkant van het zichtbare spectrum heeft de kortste golflengten; licht aan de bovenkant heeft de langste golflengte. Omdat kortere golflengten meer energie uitstralen, wordt blauw licht ook wel High Energy Visible (HEV) licht genoemd Dit wordt eruit gefilterd door een blauwlichtbril.

Wat we zien – het zichtbare spectrum van licht – bestaat uit een reeks kleuren, van blauwviolet aan de onderkant tot rood aan de bovenkant.

Gevaarlijk blauw licht kan worden geblokkeerd met een computerbril die blauw licht blokkeert.

Hoe worden we blootgesteld aan HEV of blauw licht?

We kennen allemaal de gevaren van blootstelling aan de zon . Die glorieuze heldere zonnige dag waar de meesten van ons van houden, is de belangrijkste boosdoener bij blootstelling aan blauw licht.

Maar zelfs degenen die liever binnen blijven om Netflix te kijken of videogames te spelen, zijn niet veilig voor blauw licht, omdat we ook worden blootgesteld aan ‘onnatuurlijk’ blauw licht van onze smartphones, tv’s, computerschermen en kunstlicht.

Hoewel onze digitale apparaten slechts een fractie van het HEV-licht uitstralen dat door de zon wordt uitgestraald, kan het aantal uren dat we besteden aan het gebruik van onze apparaten zowel een onmiddellijk als een cumulatief effect hebben op onze gezondheid.

Moeten we ons zorgen maken over blootstelling aan blauw licht?

Het korte antwoord is ja. Blauw licht lijkt een beetje op zout, ons lichaam heeft het nodig, maar ons moderne dieet van bewerkt voedsel zorgt ervoor dat we genoeg eten om het schadelijk te maken.

Dus hoewel blootstelling aan blauw licht enkele positieve voordelen heeft, heeft onze moderne digitale wereld ons eraan overbelicht. Blauwlichtbrillen helpen schadelijke overbelichting te verminderen.

Slaapverstoring:

Blauw licht reguleert ons circadiane ritme, ook wel de slaap-waakcyclus genoemd. Kortom, het is hoe ons lichaam weet wanneer het moet gaan slapen en wanneer het wakker moet worden.

Het zijn niet alleen onze koffie en energiedrankjes die ons ’s ochtends opfleuren; blauw licht van de zon is verantwoordelijk voor meer energie en wakkerheid. Klinkt goed toch?

Hier komt het negatieve: onze gewoonte om onze e-mails te checken voordat we naar bed gaan of in slaap vallen voor de tv kan ons natuurlijke slaappatroon verstoren door ons ’s nachts onnatuurlijk bloot te stellen aan blauw licht.

Het dragen van een blauwlichtblokkerende bril is een effectieve manier om een ​​goede nachtrust terug te winnen.

Hoe beïnvloedt blauw licht onze slaap?

Er zijn veel factoren in ons drukke leven die onze slaap kunnen beïnvloeden. Voor de hand liggende zaken als stress bij een presentatie of examen, zorgen maken over geld, huilende baby’s of katten die haarballen overgeven, kunnen slapeloosheid veroorzaken of een goede nachtrust onderbreken.

Wat we ons misschien niet realiseren, is dat blootstelling aan blauw licht ook een stiekeme oorzaak kan zijn.

Blauw licht onderdrukt de afscheiding van melatonine door het lichaam, een hormoon dat slaap en waakzaamheid regelt.

Hoewel er overdag blauw licht aanwezig is in de zonnestralen, is het minder uitgesproken rond de schemering, waardoor zonsondergangen vaak rood lijken.

Door het ontbreken van blauw licht in de avond kan het lichaam vrijelijk melatonine aanmaken, wat aangeeft dat het tijd is om je voor te bereiden op de slaap. Blootstelling aan blauw licht van elektronische apparaten of kunstlicht nadat de zon is ondergegaan, kan ons circadiane ritme verstoren,

Vermoeide ogen.

Medische studies suggereren dat langdurige blootstelling aan blauw licht permanente schade aan onze ogen kan veroorzaken. We hebben allemaal last van digitale vermoeidheid van de ogen door langdurig naar een computerscherm te staren .

En tegenwoordig is het zelfs nog meer uitgesproken, omdat we een aanzienlijk deel van onze werkdag besteden aan het kijken naar onze smartphones, tablets en computerschermen.

Zelfs terwijl we ontspannen, spelen we videogames, lezen we op een tablet of kijken we tv. Al deze activiteiten stellen ons bloot aan kunstmatig blauw licht.

Hoe veroorzaakt blauw licht vermoeide ogen?

Onze ogen zijn niet gebouwd voor onze moderne digitale wereld. Het hoornvlies en de lens van het oog zijn niet goed in het filteren van HEV-licht dat ons netvlies bereikt, de dunne laag lichtontvangend weefsel dat de achterkant van het oog bekleedt.

Dit kan op den duur schade toebrengen aan de lichtgevoelige cellen.

Naarmate we ouder worden, kan deze schade ons vatbaarder maken voor oogziekten zoals maculaire degeneratie en cataracten.

Jonge kinderen zijn nog gevoeliger voor blootstelling aan blauw licht, omdat de lens van hun ogen nog transparanter is dan die van volwassenen, waardoor er meer HEV-licht doorgelaten wordt.

Een wetenschappelijke verklaring is dat High Energy Visible (HEV) licht zo’n korte golflengte heeft dat het verstrooid wordt in het oog, waardoor het contrast vermindert en het moeilijk is om scherp te stellen.

Na verloop van tijd beginnen onze ogen moe te worden. Het kan ook pijn in of rond de ogen, wazig zien, hoofdpijn of soms zelfs dubbelzien veroorzaken.

Enkele handige tips:

Om uw ogen te beschermen en een gezond slaapschema te behouden:

  • Stel jezelf bloot aan natuurlijk daglicht
  • Neem waar mogelijk regelmatig pauze van het bekijken van apparaten
  • Bescherm je ogen bij daglicht met een zonnebril
  • Vermijd het gebruik van digitale apparaten vlak voor het slapengaan
  • Bescherm uw ogen tegen overtollig kunstmatig blauw licht met een computerbril die blauw licht blokkeert

Omdat we de beste blauwlichtblokkerende bril op de markt hebben ontwikkeld bij Computerbril.org zijn we hier om te helpen.

Blauwlichtblokkerende bril

Blauwlichtbrillen maken gebruik van een gepatenteerd, meerlaags coatingontwerp om schittering te verminderen, blauw licht weg van de lens te reflecteren en langdurige vermoeidheid van de ogen veroorzaakt door overmatig gebruik van elektronische apparaten te verlichten.

Deze gespecialiseerde coating zorgt voor:

  • Anti-UV
  • Anti mist
  • Verminderde verblinding
  • Vermindering van blauw licht.

Of je nu op zoek bent naar een computerbril voor op kantoor of een avondje Netflixen, een Computerbril.org -bril geeft je eersteklas bescherming voor je ogen.

Computerbrillen voor blauw licht zijn er in twee soorten lenzen: zonder sterkte of op sterkte.

Het is eigenlijk een kwestie of u een bril met leessterkte nodig heeft of niet, hier zijn enkele richtlijnen:

Blauwlichtbril zonder sterkte

Ook ideaal voor gebruik overdag wanneer blauw licht minder effect heeft

Lenzen hebben een zeer subtiele gele tint om er stijlvol uit te zien en meer als een gewone bril,

zodat kleuren er natuurlijker uitzien

Blokkeert 99% van blauw licht (het schadelijke blauwe lichtbereik)

Uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik als computerbril

Blauw Licht Bril Wetenschappelijk

Computerbril op sterkte:

Ook ideaal voor gebruik ’s avonds laat wanneer blauw licht een nadelig effect heeft op onze slaap

Kleurt alles een beetje geel en verhoogt het contrast

Ideaal voor mensen die erg gevoelig zijn voor blauw licht

Blokkeert 99% van schadelijk blauw licht

Maximale bescherming tegen blauw licht en u kunt uw leessterkte selecteren op de website.

 

Lees ook de volgende artikelen voor nog meer informatie:

Blauw Licht Filter Bril Werking

Blauw Licht Bril Wetenschappelijk

Blauw Licht Bril Winterdepressie

 

 

Bestel Nu Uw Computerbril Met Blauw Licht Filter

bij Computerbril.org koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computerbrillen met snelle levering