Blauw Licht Bril Op Sterkte

Kun je een bril op sterkte met blauwlichtfilter kopen?

Niet veel mensen weten misschien wat blauw licht is en de vele manieren waarop het uw ogen kan schaden. Het is belangrijk om te weten dat er manieren zijn om je ogen te beschermen tegen blauw licht.

Blauw Licht Bril Op Sterkte

 

Mensen die een bril op sterkte dragen, kunnen een bril krijgen met een blauwlichtfilter, maar mensen die dat niet doen, kunnen nog steeds een bril met blauwlichtbescherming krijgen.

Voordat u op zoek gaat naar een bril op sterkte met blauwlichtfiltermogelijkheden, is het belangrijk om te weten wat blauw licht is en waardoor dit het meeste wordt geproduceerd.

Wat is blauw licht en wat doet het met je

Blauw licht bevindt zich in het midden van het lichtspectrum, variërend van 380-500nm (nanometer). Het is een zichtbaar licht met de kortste golflengte en de hoogste energie.

Wat anders is aan blauw licht, vergeleken met andere kleuren van zichtbaar licht, is dat blauw licht helemaal tot aan het netvlies (de binnenwand van de achterkant van het oog) kan reiken.

Het is vergelijkbaar met ultraviolette stralen, maar niet zo gevaarlijk, omdat UV-stralen de huid en ander levend weefsel fysiek kunnen beschadigen. Het menselijk oog is effectiever in het blokkeren van UV-stralen die het netvlies bereiken dan in het blokkeren van blauw licht.

Blauw licht kan schadelijk zijn voor uw ogen, maar dit betekent niet dat al het blauwe licht helemaal slecht voor u is. De juiste blootstelling aan blauw licht op het juiste moment kan leiden tot een goede gezondheid door de alertheid te vergroten, het geheugen te helpen en de stemming te verbeteren.

Jezelf blootstellen aan blauw licht overdag kan ook helpen om een ​​gezonde slaapcyclus te behouden.

Wat straalt blauw licht uit

Zonlicht is de belangrijkste bron, maar er zijn ook veel kunstmatige binnenbronnen van blauw licht; apparaten zoals computerschermen, flatscreen-tv’s, iPads, tablets, eBooks, smartphones, enz.

De hoeveelheid licht die wordt uitgestraald door elektronische apparaten is een fractie van wat door de zon wordt geprojecteerd, maar kan nog steeds schadelijk zijn.

Oogartsen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg maken zich zorgen over de mogelijke langetermijneffecten van blauw licht.

Omdat mensen ongeveer zes uur per dag achter een computerscherm zitten, maken oogartsen zich zorgen over de mogelijke langetermijneffecten van blauw licht. Artsen weten dat te veel blootstelling aan blauw licht ’s nachts de slaapcyclus kan verstoren en mogelijk vermoeidheid overdag kan veroorzaken.

Met betrekking tot mogelijke oogbeschadiging is er niet veel bewijs dat aantoont of weerlegt dat blauw licht van computerschermen langdurige schade aan uw oog veroorzaakt.

Helaas hebben wetenschappers meer tijd nodig om te zien of er langetermijneffecten zijn van blauw licht van computerschermen en andere digitale apparaten.

We kunnen blauw licht niet vermijden omdat we afhankelijk zijn van deze apparaten voor dagelijkse taken, maar dit betekent niet dat u geen voorzorgsmaatregelen kunt nemen om uw ogen te beschermen tegen de schade die blauw licht mogelijk voor uw ogen kan hebben.

Computerbril op sterkte met blauwlichtfilter

 

Om te bepalen of blauwlichtfilters geschikt zijn voor uw bril op sterkte, dient u uw opticien of oogarts te raadplegen. U kunt ofwel een antireflectiecoating met blauwe blocker voorgeschreven krijgen, of u kunt een paar heldere polycarbonaatlenzen bestellen met pigment erin dat het blauw eruit filtert op Computerbril.org.

Beide opties zijn goed voor het verminderen van de niveaus van blauw licht, maar beide hebben hun voor- en nadelen.

De voor en nadelen:

Antireflectiecoating (AR) met blauwe blocker is een extra functie voor alle soorten brillen die we aanbieden. Het mooie van AR-coating is dat het niet alleen blauw licht vermindert, maar ook vermoeide ogen vermindert en uw bril er aantrekkelijker uit laat zien.

Door reflecties te elimineren, kan een AR-coating uw bril bijna onzichtbaar maken, zodat mensen uw ogen en gezichtsuitdrukkingen beter kunnen zien.

Er zijn enkele nadelen die een AR-coating met blauwe blocker kan hebben. Het blokkeert bijvoorbeeld slechts 85% van het blauwe licht. Sommigen geven hier misschien de voorkeur aan, maar anderen willen misschien betere resultaten. Een ander nadeel van het hebben van een AR-coating is de constante reiniging.

Zorg goed voor uw Blueblock bril

Als de lenzen niet goed worden schoongemaakt, kunnen ze worden blootgesteld aan mogelijke krassen. Het gebruik van een droge doek op een droge lens kan gemakkelijk krassen op de lens veroorzaken, dus denk eraan om altijd een natte doek te gebruiken om de lens schoon te maken.

Als een AR-coating met blauwe blokkering niet de juiste keuze is, is een speciaal gemaakte heldere polycarbonaat lenzen wellicht de juiste keuze voor u. U kunt lenzen op sterkte bestellen met een speciaal pigment aan de binnenkant dat blauw licht filtert.

Het mooie van blauwlichtbestendige lenzen van polycarbonaat is dat ze kostenvriendelijk zijn en beschikbaar zijn in enkelvoudig en progressief bifocaal via onze website.

Niet alleen zullen polycarbonaat lenzen van nature UV-licht blokkeren, ze blokkeren ook dezelfde hoeveelheid, of meer, blauw licht als een AR-coating zou doen. Als een toegevoegde bonus is uw zicht net zo helder als regelmatig gemaakte lenzen zonder het ingebrachte pigment.

De truc om te zien welke bril blauwlichtbestendig is

Als u speciaal gemaakte, heldere polycarbonaat lenzen gebruikt om blauw licht te blokkeren, zorg er dan voor dat u ze niet verwisselt met andere brillen die u heeft. Het is misschien moeilijk te zeggen welke bril blauwlichtbestendig is, maar er is een coole truc om dit probleem op te lossen.

Om erachter te komen welke bril blauwlichtbestendig is, richt je een blauwgekleurde laser door de lenzen van elk paar en degene die het blokkeert is het paar dat blauw licht bestendig is.

Beeldschermbril Blauw Licht

De keuze is aan u

Wat uw keuze ook is, we hopen u geholpen te hebben bij het beslissen of u al dan niet blauwlichtfilters in uw bril op sterkte nodig heeft. Als je op zoek bent naar een upgrade of een nieuw paar nodig hebt, kan het geen kwaad om blauwlichtfilters toe te voegen.

Door extra voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u uw ogen beschermen tegen mogelijk schadelijk blauw licht van computerschermen en andere digitale apparaten.

Bij Computerbril.org bieden we met trots een verscheidenheid aan opties met betrekking tot oogveiligheid en helderheid, en voeren een breed scala aan merken met blauwlichtfilters in hun lenzen.

 

Meer interessante artikelen over de computerbril lezen?

Computerbril Tegen Blauw Licht

Blauw Licht Bril Informatie

 

Bestel Nu Uw Computerbril Met Blauw Licht Filter

bij Computerbril.org koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computerbrillen met snelle levering