Blauw Licht Bril Migraine

Blauwlichtbril voor migraine: helpen ze?

Blauwlichtbrillen zijn bekend bij mensen die regelmatig last hebben van migraine en hoofdpijn, vooral voor degenen die blauw licht al als een trigger hebben geïdentificeerd.

Maar er is veel informatie die verwarrend kan zijn.

In dit artikel bespreken we wat u moet weten over blootstelling aan blauw licht, naar welk type bril u moet zoeken en waarom u misschien twee keer moet nadenken over het kopen van een blauwlichtbril voor uw migraine.

Nieuw onderzoek suggereert dat ze misschien niet eens effectief zijn voor vermoeide ogen.

We beginnen met een persoonlijk verhaal dat voor veel migrainepatiënten misschien bekend voorkomt.

“De verlichting van mijn werk had een grote invloed op mijn zicht en mijn algehele wezen”, zegt Cory uit Florida.

“Ik verliet mijn werk met migraine en was extreem gevoelig geworden voor licht dat ik thuiskwam en in het donker lag.”

Als je op Cory lijkt en je last hebt van je ogen nadat je op je computer hebt gewerkt, tv hebt gekeken of naar een smartphone hebt gestaard, kan dit digitale vermoeide ogen zijn die verband houden met de blootstelling aan blauw licht van elektronische LED-schermen.

Van dit licht is ook bekend dat het een negatief effect heeft op uw slaapvermogen (bijna 80 procent van de Amerikanen meldt dat ze digitale apparaten gebruiken binnen een uur nadat ze naar bed zijn gegaan).

Blauw Licht Bril Migraine

Blauw licht van digitale apparaten kan vermoeide ogen veroorzaken

“Blauwe blokkers” of blauwlichtbrillen zouden de hinderlijke symptomen van blootstelling aan blauw licht verlichten.

Hoewel ze behoorlijk populair zijn geworden, zijn er twee dingen die je moet weten.

Ten eerste zijn blauwe blokkers nietecht het antwoord voor mensen met migraine en fotofobie.

Ten tweede blijkt uit onderzoek dat in februari 2021 is uitgebracht, dat een blauwe blokkerende bril mogelijk  geen effect heeft op symptomen van vermoeide ogen.

Als je naar een blauwlichtbril voor migraine hebt gekeken, overweeg dan de ervaring van Christina.

Ze kampt al 40 jaar met migraine en haar beroep vereist lange dagen van 12 uur, voornamelijk achter een computer.

“Ondanks talloze [blauwlicht]-filterwijzigingen op mijn computerscherm”, zegt ze, “had ik tot nu toe aan het einde van elke dag nog steeds een enorme druk achter mijn ogen.”

Christina’s verhaal gaat verder in dit artikel.

Maar klinkt haar situatie bekend in de oren? Veroorzaken lange dagen achter een computerscherm aan het eind van de dag ongemak in uw ogen? Misschien krijg je na zo’n dag zelfs hoofdpijn of migraine.

Of u nu een migrainepatiënt bent of niet, u moet weten wat een blauwlichtblokkerende bril wel en niet kan doen.

We hebben al gezegd dat blauwe blokkers niet het antwoord zijn voor migraine en hun gevoeligheid voor licht, maar laten we het hebben over waarom.

Wat u moet weten over schadelijk blauw licht

De grootste bron van blauw licht in ons leven is eigenlijk de zon.

Maar de langetermijneffecten van blootstelling aan kunstmatige bronnen van blauw licht zijn waar de meeste zorgen over blauw licht vandaan komen, vooral omdat deze lichtbronnen overmatig en dichter bij het oog zijn.

Kunstmatige bronnen van blauw licht zijn onder meer:

TL-verlichting (gebruikelijk in winkels, kantoren en sommige woningen)
Compacte fluorescentielampen (CFL)
Flatscreen led-tv’s
LED verlichting
Smartphones en tablets
Computermonitoren

Helaas is het menselijk oog zelf niet goed in het blokkeren van blauw licht.

Hierdoor gaat bijna al het zichtbare blauwe licht door je hoornvlies en bereikt het het netvlies. Na verloop van tijd kan voortdurende blootstelling aan blauw licht leiden tot schade aan de retinale cellen en mogelijk verband houden met aandoeningen zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, oogkanker en staar.

Het is ook bekend dat blootstelling aan blauw licht te kort voor het slapengaan een nadelig effect kan hebben op de slaap vanwege verstoringen in de melatonineproductie van uw lichaam.

Volgens de Vision Council “geeft ongeveer 80 procent van de Amerikaanse volwassenen aan dat ze digitale apparaten meer dan twee uur per dag gebruiken, waarbij bijna 67 procent twee of meer apparaten tegelijk gebruikt, en 59 procent meldt symptomen van digitale vermoeidheid van de ogen te ervaren.”

Die symptomen kunnen zijn:

Droge ogen
Hoofdpijn
Wazig zien
Nek- en schouderpijn

Omdat het een korte golflengte en een hoge energie heeft, wordt blauw licht gemakkelijk verstrooid, waardoor uw ogen harder moeten werken om contrast te zien.

Computers en andere digitale schermen zenden veel van dit blauwe licht uit, wat neerkomt op ‘visuele ruis’.

We hebben ook de neiging om minder vaak te knipperen tijdens het gebruik van deze apparaten.

Al deze factoren dragen bij aan vermoeide ogen, wat kan leiden tot hoofdpijn en de andere bovenstaande symptomen.

Als u al vatbaar bent voor migraine, betekent dit dat blootstelling aan blauw licht een trigger voor migraine voor u kan zijn.

Blauw Licht Bril Migraine

Wat te doen aan blauw licht

Als blauw licht uw migraineziekte veroorzaakt of verergert, of als u er gewoon gevoelig voor bent, kan het helpen om regelmatig te pauzeren.

Veel experts raden aan om de 20-20-20-regel te gebruiken. Dat wil zeggen, elke 20 minuten, kijk 20 seconden 20 voet weg. Je kunt ook proberen op te staan ​​voor een stuk of een korte wandeling om je ogen een pauze te geven.

En hey, je zou waarschijnlijk toch een drankje of een snack kunnen gebruiken, dus als de drang je raakt, geef dan toe (het kan helpen bij vermoeide ogen, maar misschien niet je taille).

Jarenlang werd ook gedacht dat een blauwlichtblokkerende bril helpt bij vermoeide ogen, droge ogen, wazig zien, hoofdpijn en andere symptomen die gepaard gaan met te veel blootstelling aan blauw licht.

Maar nieuw gepubliceerd onderzoek suggereert dat ze eigenlijk helemaal geen effect hebben.

Werken Blue Light-brillen?

Wat het onderzoek zegt:
Een recentelijk gepubliceerd onderzoek in het American Journal of Ophthalmology testte 120 computergebruikers met symptomen die verband hielden met blootstelling aan blauw licht.

Ze kregen een computertaak van 2 uur en kregen gedurende die tijd ofwel een blauwblokkerende bril ofwel een doorzichtige (placebo)bril.

Alle deelnemers kregen de indruk dat ze blauwe blokkers hadden gekregen.

Na de taak van 2 uur was er geen verschil in de score van de symptomen van vermoeidheid van de ogen van de deelnemers tussen degenen die een echte blauwe blokkerende bril droegen en degenen die de placebo kregen.

Kortom, blauw licht blokkerende brillen bleken niet beter te zijn voor vermoeidheid van de ogen dan gewone heldere lenzen. Helaas betekent dit dat ze niet helpen bij hoofdpijn als gevolg van vermoeide ogen.

Opgemerkt moet worden dat dit onderzoek alleen op blauwe blokkers is uitgevoerd – niet op migrainebrillen. En zoals je gaat zien, is er een groot verschil tussen blauwe blokkers en bonafide migrainebrillen.

Het verschil tussen een blauwlichtblokkerende bril en een migrainebril

Niet al het blauwe licht is hetzelfde.

Evenmin zijn blauwlicht-blokkerende brillen en migrainebrillen.

Blauwlichtblokkerende brillen zijn ontworpen om blauw-violet licht te blokkeren, en blokkeren meestal het violet. Natuurlijk is hun daadwerkelijke effect op vermoeide ogen en andere symptomen onbewezen, volgens het nieuwste onderzoek hierboven.

Wat migrainepatiënten moeten begrijpen, is dat de golflengten van licht die typisch migraine veroorzaken, niet violet zijn, maar blauw en amber.

Dus hoewel een “blauwe blokkerende bril” verondersteld wordt de belasting van de ogen te verminderen, zijn ze gewoon niet ontworpen om de specifieke soorten licht te blokkeren waarvan is aangetoond dat ze migraineaanvallen verergeren en veroorzaken.

Migrainebril voor oogzorgaanbieders

Ben je al lichtgevoelig en vatbaar voor migraine, dan is de migrainebril van computerbril.org voor jou gemaakt.

Ze zijn nauwkeurig ontworpen en bewezen effectief als middel tegen migraine.

In feite hebben veel onderzoeken aangetoond dat onze tint effectief is in het blokkeren van de specifieke blauwe en amberkleurige golflengten die migraine veroorzaken en verergeren die gepaard gaan met lichtgevoeligheid.

Herinner je je Christina en haar 12-urige dagen voor een computerscherm?

Welnu, na veel filters geprobeerd te hebben, probeerde Christina de computerbril.org-bril:

“Mijn bril is een redder in nood geweest. Mijn oogdruk en spanning zijn volledig verdwenen. Waarom heb ik ooit gewacht om de aankoop te doen?”

Cory had een soortgelijke ervaring na het uitproberen van zowel een blauwlichtbril als een migrainebril van computerbril.org.

“Ik kocht deze nadat ik eerst een bril met blauw licht had geprobeerd (ik dacht dat ze zouden werken, maar dat deden ze niet) en ik kon niet gelukkiger zijn!

Deze bril heeft me gered!… Zonder kan ik niet naar mijn werk.”

Kortom, de effect-blauwe blokkerende bril is ontworpen voor digitale vermoeidheid van de ogen, maar de effectiviteit ervan staat zeker ter discussie. computerbril.org– migrainebrillen zijn bedoeld voor migraine en hun effectiviteit is in onderzoeken vastgesteld.

Dr. Bradley J. Katz, neuro-oogarts aan de Universiteit van Utah legt uit:

“De reden waarom de meeste blauwe blokkerende brillen niet erg effectief zijn voor migrainepatiënten, is dat ze eenvoudigweg niet de golflengten van het licht blokkeren die de pijngevoelige cellen activeren, in je oog.

Die cellen worden geactiveerd door licht van ongeveer 480 nanometer, en de meeste blauwe blokkerende lenzen komen slechts uit op ongeveer 450 nanometer, dus ze zijn gewoon niet ontworpen om te helpen bij pijn.

De golflengten vergelijken die een blauwlichtbril versus een migrainebril blokkeren

Blue Light-brillen zijn ontworpen om blauw-violette golflengten van licht te blokkeren die gepaard gaan met hoofdpijn door digitale vermoeidheid van de ogen.

Blauw Licht Bril Migraine

computerbril.org Migraine-brillen zijn ontworpen om de blauwe en amberkleurige golflengten van licht te blokkeren die gepaard gaan met het uitlokken van migraineaanvallen.

Ze doen dit zonder storende vervormingen in de kleurperceptie, waardoor ze zich onderscheiden
van de meeste blauwe blocker-brillen.

Je moet ook weten dat als je last hebt van de golflengten van blauw licht, dit niet noodzakelijk betekent dat je fotofobie hebt . Maar als u het wel heeft, profiteert u waarschijnlijk van de getinte lenzen van computerbril.org, die speciaal zijn ontworpen voor lichtgevoelige mensen.

Probeer voor schadelijk blauw licht en migraine een nauwkeurig getinte migrainebril
Als u last heeft van fotofobie, zijn de nauwkeurig getinte lenzen van computerbril.org voor u gemaakt – ze blokkeren het specifieke type licht waarvan is aangetoond dat het u pijn doet. Ze komen ook met een garantie van 60 dagen.

Probeer ze en kijk hoe ze u kunnen helpen leven met minder migraine.

 

Lees ook onze gerelateerde artikelen:

Blauw Licht Filter Bril Werking

Blauw Licht Bril Wetenschappelijk

Blauw Licht Bril Winterdepressie

 

Bestel Nu Uw Computerbril Met Blauw Licht Filter

bij Computerbril.org koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computerbrillen met snelle levering