Blauw Licht Bril Kopen

Geef je ogen een pauze, kies voor een blauw licht bril

Hoe kies je de juiste blauwlichtbril

Urenlang naar uw monitor staren, waardoor u hoofdpijn krijgt?

Ziet u aan het einde van de dag niet meer scherp?

Of kunt u zich niet meer concentreren op het beeldscherm?

Heeft u vermoeide of branderige ogen? Of last van vermoeidheid na beeldschermwerk?

Dan is een bril met blauwfilterglazen zeer geschikt voor u!

We gebruiken steeds meer beeldschermen, en ook steeds langer achter elkaar. Dat vraagt veel van onze ogen. Omdat blauw licht zo helder is, wordt het gebruikt in vrijwel alle led-apparaten, waaronder telefoons, tablets, laptops, computers, televisies en ledlampen.

Veel studies bevestigen dat als men teveel blauw licht binnen krijgt dit op langere termijn kan leiden tot schade aan het oog. In 2001 werd het effect van blauw licht op de melatonineproductie bevestigd. Wetenschappers ontdekten dat het licht de aanmaak van melatonine verstoort (het hormoon dat bekend staat als het slaap-hormoon) waardoor dit slaapproblemen kan veroorzaken.

Verder wordt vermoed dat er een verband bestaat tussen blootstelling aan blauw licht en maculadegeneratie (een oogziekte die het centrale deel van het netvlies permanent aantast).

 

Een computerbril kan helpen.

Computerbril Tegen Blauw Licht
 

 

Hier vind u hoe u een paar kiest dat het beste bij u past, samen met enkele van onze favorieten.

computerbril.org

Naarmate we meer en meer tijd thuis doorbrengen en naar schermen staren, worden we steeds kwetsbaarder voor vermoeide ogen.

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van blauw licht en hoe het je ogen kan beschadigen, en misschien trok een blauw licht blokkerende bril je aandacht.

Maar het is belangrijk om te begrijpen dat er veel opties zijn om vermoeidheid van de ogen te verminderen bij het staren naar schermen, en ze gaan verder dan alleen nieuwe lenzen kopen.

Dit is wat u moet weten over blauw licht en enkele van uw keuzes om uw blootstelling eraan te verminderen.

Wat is blauw licht?

Op het meest basale niveau is blauw licht precies hoe het klinkt: licht dat blauw is.

Dat is echter niet het volledige plaatje, en dit is waar licht- en kleurtheorie een rol gaan spelen, samen met concepten als kleurtemperatuur, de constante van Planck en de stralingscurve van het zwarte lichaam.

Zonder al te ver in het onkruid te gaan, hoeft u echts één feit over licht te begrijpen: de kleur wit is niet universeel.

Er is geen enkelvoudig wit, maar een heel scala aan zichtbaar licht dat als wit telt.

Afhankelijk van de lichtomstandigheden en wat licht uitstraalt en weerkaatst, kan wit licht erg geel (warm) of blauw (koel) van kleur zijn.

Het licht van een gloeilamp LED-lamp is bijvoorbeeld warmer dan het licht van een computerscherm. Dit wordt kleurtemperatuur genoemd en wordt gemeten in kelvin (K).

Wat we als wit licht waarnemen, verschuift over een bereik van over het algemeen 2.700K tot 7.000K.

Het is verwarrend dat warmer licht een lagere kleurtemperatuur heeft dan koeler licht, waarbij de bijna vurige gloed van wolfraam ongeveer 2.800K raakt en bewolkt zonlicht ongeveer 6.000K.

Computermonitoren worden meestal wit ingesteld op een zeer koele temperatuur om natuurlijk zonlicht na te bootsen, in de buurt van 6.500K.

Dat betekent dat het licht dat van je scherm komt vrij blauw is, wat je opvalt als je vanaf een webpagina met een witte achtergrond naar een warme gloeilamp kijkt.

Blauw licht is ervan beschuldigd vermoeide ogen en zelfs oogbeschadiging te veroorzaken, dus de oplossing zou natuurlijk moeten zijn om dat licht op te warmen voordat het je ogen raakt.

 

Computerbril Tegen Blauw Licht

Is blauw licht zo slecht?

Hier wordt het lastig, met veel beloften van fabrikanten van blauwlichtblokkerende brillen die niet noodzakelijkerwijs bestand zijn tegen medisch onderzoek.

In wezen kan blauw licht uw gezichtsvermogen niet direct beschadigen.

De American Academy of Opthalmology merkt op dat ultraviolette straling de ogen kan beschadigen, maar dat computermonitoren en andere schermen dat soort straling eigenlijk niet uitstralen.

De lichten zijn koel, maar ze zijn niet echt schadelijk. In feite beveelt de AAO geen speciale brillen aan voor computergebruik, maar het kan echter wel veel helpen.

Belang van blauw licht

Ook slaapexpert Johan Verbraecken van het UZ Antwerpen benadrukt het belang van blauw licht. “Overdag zorgt blauw licht ervoor dat we ons energiek en goed in ons vel voelen.

Het is absoluut onverstandig om zo’n bril met blauwfilter permanent te dragen. Ik heb een patiënt die zelfs vermoeider is sinds hij zo’n bril draagt.”

’s Avonds blauw licht filteren, kan wel helpen om sneller in slaap te vallen.

Dat kan met een bril met blauwfilter of via de ingebouwde blauwfilter die de meeste moderne smartphones en tablets tegenwoordig hebben. Voor computers kan je één van de gratis programma’s downloaden.

Bij mensen die er wel eentje aangeschaft hebben, horen we verschillende meningen. Sommigen merken amper of geen verschil, anderen zeggen dan weer dat ze hun “blauwe bril” niet meer zouden kunnen missen.

Een psychologisch effect?

Of ziet de wetenschap toch iets over het hoofd?

 

Bekijk ook onze gerelateerde artikelen over computerbrillen:

Blauw Licht Bril Onzin

Blauw Licht Bril Op Sterkte

Blauw Licht Bril Informatie

 

Bestel Nu Uw Computerbril Met Blauw Licht Filter

bij Computerbril.org koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computerbrillen met snelle levering