Blauw Licht Bril Kind

Moet je een blauwlichtbril kopen voor je kinderen?

Werkt een blauwlichtblokkerende bril voor kinderen?
Blauwlichtbrillen voor kinderen hebben speciale lenzen die bepaalde lichtgolven blokkeren, wat de groeiende ogen van kinderen kan helpen beschermen tegen digitale vermoeide ogen . Blauwlichtlenzen hebben soms een lichte gele tint.

U kunt brillen op sterkte of zonder recept kopen met een montuur voor kinderen en lenzen die blauw licht filteren. Ze filteren niet al het blauwe licht, maar ze kunnen de blootstelling van uw kind aan de blauwviolette stralen met 80% of meer verminderen.

Ouders kunnen overwegen de schermtijd voor jongere kinderen te beperken en een blauwlichtbril te kopen voor kinderen van 12 jaar en ouder – of jongere kinderen die uren per dag naar schermen kijken.

Een goede kinderzonnebril is ook essentieel om UV-licht en blauw licht te blokkeren wanneer je kind urenlang buiten speelt of deelneemt aan een activiteit met veel verblinding, zoals op het strand hangen of skiën.

Ze raden gepolariseerde kinderzonnebrillen aan die 100% van de UVA- en UVB-stralen blokkeren .

“Als je je zonnebril draagt, moeten je kinderen die van hen dragen”

Blauw Licht Bril Kind

Hoe beïnvloedt blauw licht de ogen van kinderen?

Blauw licht is overal om ons heen – het maakt de lucht blauw en gloeit van de smartphoneschermen die we elke dag gebruiken.

Betekent dit dat u moet overwegen om een ​​blauwlichtblokkerende bril voor uw kinderen te kopen?

Ouders die zich zorgen maken over blauw licht van schermen, kunnen de schermtijd van hun kinderen beperken, ze de 20/20/20- regel leren – 20 seconden 20 seconden lang 20 minuten voor het scherm kijken – en hun kind een blauwlichtbril kopen.

Dus, wat is blauw licht eigenlijk?

Blauw licht is zichtbaar licht met kortere golflengten en meer energie dan licht aan de andere kant van het kleurenspectrum.

De zon is de primaire bron van blauw licht, maar blauw licht komt ook van:

Computers, tablets en smartphones

Televisieschermen

TL-lampen

LED lichten

Het goede nieuws is dat er geen bewijs is dat blauw licht van schermen de ogen van een kind fysiek beschadigt.

Maar de jury twijfelt nog over eventuele toekomstige effecten.

“Het is moeilijk om te weten of er langetermijneffecten zijn, omdat schermen al zo lang geen dagelijks onderdeel van ons leven zijn”

Het gezonde blauwe licht van de zon in evenwicht brengen
Elke dag wat tijd in de zon is gezond voor kinderen. In feite kan een beetje dagelijkse blootstelling aan de zon het risico op bijziendheid (bijziendheid) verminderen of de progressie ervan vertragen.

“De zon is goed voor je ogen”. “Het heeft voordelen.”

Maar te veel blootstelling aan blauw licht van de zon kan na verloop van tijd leiden tot beschadiging van het netvlies. Dat komt omdat volgens de American Optometric Association meer blauw licht het netvlies van een kind bereikt dan dat van een volwassene .

Overmatige blootstelling aan zonlicht in de loop van vele jaren kan leiden tot problemen met het gezichtsvermogen op volwassen leeftijd. Blootstelling aan blauw licht en UV-licht kan bijvoorbeeld in verband worden gebracht met leeftijdsgebonden maculaire degeneratie , een van de belangrijkste oorzaken van verlies van gezichtsvermogen .

Blootstelling aan blauw licht en schermtijd

Kinderen krijgen binnenshuis veel minder blootstelling aan blauw licht dan buitenshuis.

Maar kinderen die veel tijd voor schermen doorbrengen, hebben meer kans op digitale vermoeidheid van de ogen , ook wel bekend als computer vision-syndroom .

Tekenen van digitale vermoeidheid van de ogen bij kinderen kunnen zijn:

Veranderingen in visie

Droge ogen

Oogvermoeidheid

Vermoeidheid

Hoofdpijn

Slechte houding

Blauw Licht Bril Kind

Te veel schermtijd (en blootstelling aan blauw licht) kan ook de slaapcyclus van het lichaam verstoren. Dit kan leiden tot humeurigheid, slaperigheid op school en bepaalde gezondheidsproblemen.

Een blauwlichtbril voor kinderen kan misschien helpen, maar ze zijn slechts een deel van de totale oplossing.

Waakzaam blijven over de schermgewoonten van uw kind en blootstelling aan blauw licht kan hen helpen om gelukkige, gezonde ogen te ontwikkelen.

Kinderen en technologie zijn tegenwoordig praktisch onafscheidelijk. Of het nu voor educatieve doeleinden is of gewoon voor de lol, kinderen brengen een groot deel van hun dag door op “schermtijd” – starend naar de LED-schermen van computers, tablets, smartphones en andere digitale apparaten.

Volgens Common Sense Media brengen kinderen onder de 8 jaar nu meer dan twee uur per dag door met schermmedia.

Voor 8- tot 10-jarigen verdrievoudigt de schermtijd tot zes uur per dag.

En het is niet ongebruikelijk dat kinderen op de middelbare school en op de middelbare school tot negen uur per dag naar digitale schermen kijken.

Als u zich afvraagt ​​of al deze schermtijd problemen kan veroorzaken voor de ogen en het gezichtsvermogen van uw kind, dan is het korte antwoord: “Ja, dat doet het.”

Risico’s verbonden aan te veel schermtijd

Kinderen die meerdere uren naar digitale apparaten staren, lopen het risico deze zichtgerelateerde problemen te ontwikkelen:

Computer vision-syndroom

Te veel computerwerk zonder toezicht kan problemen met het gezichtsvermogen van kinderen veroorzaken.

Computer vision-syndroom – ook wel digitale vermoeidheid van de ogen genoemd – is een aandoening die wordt veroorzaakt door visuele stress door langere schermtijd.

Computer vision-syndroom heeft een combinatie van symptomen, waaronder: fluctuerend zicht , vermoeide ogen, droge ogen , hoofdpijn en vermoeidheid. Andere niet-visuele symptomen van het computervisiesyndroom zijn nek-, rug- en schouderpijn.

Blauwlichtbrillen en computerbrillen kunnen verlichting bieden bij digitale vermoeide ogen.

Ongezonde houding
Bij langdurig gebruik van een computer of digitaal apparaat is het gebruikelijk om naar binnen te zakken, de rug en schouders te ronden, en dan het hoofd naar achteren te kantelen en de kin naar voren te steken.

Deze onnatuurlijke (en ongezonde) houding – ’turtling’ genoemd – leidt tot veel van de niet-visuele symptomen van het computervisiesyndroom.

Bijziendheid
Visieonderzoekers zijn van mening dat een langere schermtijd bij kinderen een belangrijke risicofactor is voor de ontwikkeling en progressie van bijziendheid (bijziendheid).

De prevalentie van bijziendheid is de afgelopen decennia aanzienlijk toegenomen en deze trend valt samen met het toegenomen gebruik van computers en digitale apparaten door kinderen.

Verhoogde blootstelling aan blauw licht
Hoogenergetisch zichtbaar licht, blauw licht genaamd, wordt uitgestraald door de LED-schermen van computers, tablets, smartphones en andere digitale apparaten.

Hoewel de belangrijkste bron van blootstelling aan blauw licht natuurlijk zonlicht is, zijn veel onderzoekers en oogartsen bezorgd dat de extra blootstelling aan blauw licht van computers en digitale apparaten het risico op leeftijdsgerelateerde oogziekten zoals maculaire degeneratie later in het leven zou kunnen verhogen .

Wat te doen

Digitale apparaten zoals tablets kunnen bij kinderen vermoeide ogen veroorzaken, dus houd zowel het gebruik ervan als dat van desktops en laptops in de gaten.

Het is niet realistisch om te denken dat kinderen zullen stoppen met het gebruik van moderne technologie. Maar er zijn enkele eenvoudige dingen die u kunt doen om het risico van uw kind op oog- en zichtproblemen door langdurig gebruik van computers en digitale apparaten te verminderen:

Moedig frequente visuele pauzes aan
Een van de beste dingen die u kunt doen om het risico van digitale vermoeide ogen van uw kind te verminderen, is door ze de “20-20-20”-regel te laten volgen: haal elke 20 minuten uw ogen van het scherm en kijk naar iets dat minstens 20 voet afstand gedurende ten minste 20 seconden.

Deze eenvoudige taak ontspant de focus- en ooguitlijningsspieren, waardoor het risico op veel van de symptomen van digitale oogvermoeidheid wordt verminderd.

Als het mogelijk is, is opstaan ​​om te lopen en het hele lichaam te strekken ook een goed idee om het risico op niet-visuele symptomen van het computervisiesyndroom te verminderen.

Bescherm hun ogen tegen blauw licht

Op dit moment weet niemand zeker hoe schadelijk de extra blootstelling aan blauw licht van computerschermen en digitale apparaten in de loop van de tijd kan zijn voor de ogen van een kind.

Het kan onderzoekers tientallen jaren kosten om dat uit te zoeken.

In de tussentijd is het verstandig om het oog van uw kind te beschermen tegen blauw licht van zowel zonlicht als digitale apparaten.

Buiten bieden gepolariseerde zonnebrillen de beste bescherming tegen schittering en blauw licht, waarbij ongeveer 90 procent of meer van het schadelijke blauwe licht van de zon wordt geblokkeerd.

Voor binnen- en buitengebruik zijn meekleurende lenzen zoals Transitions lenzen  een uitstekende keuze.

Voor gebruik binnenshuis zijn brillenglazen met een geïntegreerd blauwlichtfilter een goede keuze.

Houd er rekening mee dat verschillende fabrikanten van brillenglazen de filtereigenschappen van blauw licht verschillend kunnen meten, en dat lenzen met de meest effectieve blauwlichtfilters een tint hebben die het uiterlijk van deze lenzen beïnvloedt.

Ten slotte kunnen bepaalde antireflecterende coatings brillenglazen helpen om blauw licht te filteren.

 

Lees ook onze gerelateerde artikelen:

Blauw Licht Bril Migraine

Blauw Licht Bril Voordelen

Blauw Licht Filter Bril Werking

 

Bestel Nu Uw Computerbril Met Blauw Licht Filter

bij Computerbril.org koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computerbrillen met snelle levering