Blauw Licht Bril Informatie

Pandemische schermtijd:

Zal een bril met blauw licht helpen?

De COVID-19-pandemie is goed geweest voor de blauwlichtbrillenindustrie.

Terwijl mensen in lockdown meer tijd besteden aan het staren naar laptops en andere digitale schermen, bestellen ze meer blauwlichtbrillen, ondanks een gebrek aan sluitend bewijs dat de bril de vermoeide ogen vermindert of beschermt tegen de effecten van blauw licht.

Computerbril Tegen Blauw Licht
 

 

Het optiekbedrijf Zenni zegt dat de verkoop van het blauwlichtblokkerende product Blokz de afgelopen 2 jaar met 60% per jaar is gestegen, met alleen al in 2020 bijna 2 miljoen verkochte paren.

De bril was al populair bij kantoormedewerkers en gamers, “maar de pandemie heeft zeker een uitgesproken effect [op de verkoop] ​​gehad, waarbij bijna iedereen meer en meer digitaal blauw licht absorbeert dan ooit tevoren”.

Het brillenbedrijf Book Club zegt dat de verkoop van zijn blauwlichtbrillen tot maart en april 2020 met 116% is gestegen ten opzichte van dezelfde tijd in 2019, waarbij de stijging volgens The Business of Fashion aanhoudt .

“Je voorspelt nooit een moment waarop [een wereldwijde pandemie] het moment is waarop een merk bloeit en plotseling uitverkocht raakt en aandacht trekt”.

360ResearchReports

Een bedrijf voor marktonderzoek, zegt dat de wereldwijde markt voor blauw licht brillen zullen stijgen tot $ 28 miljoen in 2024, een stijging van $ 19 miljoen e geadverteerde voordelen van de glazen omvatten minder vermoeidheid van de ogen, een betere slaap , en de preventie van oog ziekte.

Maar werken ze ook echt?

Het hangt ervan af aan wie je het vraagt.

Omdat de bril een nieuwer product is, is er niet veel onderzoek om hoe dan ook aan te tonen.

De American Academy of Ophthalmology zegt dat je ze niet nodig hebt en staat bekend als geen speciale bril voor computergebruikers.

De organisatie zegt dat blauw licht van digitale apparaten niet leidt tot oogaandoeningen en zelfs niet tot vermoeide ogen. De problemen waar mensen over klagen, worden simpelweg veroorzaakt door overmatig gebruik van digitale apparaten, zegt het.

“De symptomen van digitale vermoeidheid van de ogen zijn gekoppeld aan hoe we onze digitale apparaten gebruiken, niet aan het blauwe licht dat eruit komt”, zegt de AAO .

In het Verenigd Koninkrijk zegt het College of Optometrists: “Het beste wetenschappelijke bewijs dat momenteel beschikbaar is, ondersteunt het gebruik van blauwblokkerende brillenglazen bij de algemene bevolking om de visuele prestaties te verbeteren, de symptomen van oogvermoeidheid of visueel ongemak te verlichten, de slaap te verbeteren kwaliteit of behoud van de gezondheid van de macula.”

Computerbril Tegen Blauw Licht
 

 

Maar sommige oogprofessionals geloven dat ze voordelen hebben.

Greg Rogers, senior opticien bij Eyeworks in Decatur, GA, zegt dat hij de voordelen van blauwlichtbrillen heeft gezien bij de klanten van de winkel.

Het personeel vraagt ​​een klant hoeveel tijd ze dagelijks voor een scherm doorbrengen. Als het 6 uur of langer is, wordt een soort van blauwlichtreductietechniek aanbevolen, of het nu een bril is of een speciaal scherm voor een computermonitor.

De Vision Council, die de optische industrie vertegenwoordigt, zegt dat het geen individuele merken of producten promoot, en “moedigt iedereen aan om zijn eigen onderzoek te doen, met een oogzorgaanbieder te praten en de juiste oplossing voor hen en hun gezin te bepalen. ”

Blauw licht is overal

We kregen veel blauw licht voordat het moderne digitale leven begon. Het meeste komt van de zon. Maar gadgets zoals televisies, smartphones, laptops en tablets die het moderne leven bevolken, stralen het heldere, kortere golflengte (meer blauwachtige) licht uit.

En vanwege de pandemie staren we nog meer naar die apparaten, volgens Vision Direct, dat 2000 volwassenen in de Verenigde Staten en nog eens 2000 in het Verenigd Koninkrijk ondervroeg.

Gezondheids risico’s van blauw licht

Heldere schermen kunnen uw algehele gezondheid verminderen.

Wat kunt u doen om uw ogen te beschermen?

Uit de studie, gepubliceerd in juni 2020, bleek dat die volwassenen gemiddeld 4 uur en 54 minuten op een laptop zaten voor de lockdown en 5 uur en 10 minuten erna.

Ze zaten voor de lockdown 4 uur en 33 minuten op de smartphone en daarna 5 uur en 2 minuten. De schermtijd ging ook omhoog voor televisiekijken en gamen.

Susan Primo, OD, een optometrist en hoogleraar oogheelkunde aan de Emory University, is het ermee eens dat het onderzoek tot nu toe aantoont dat digitaal overmatig gebruik, niet blauw licht, oogproblemen veroorzaakt .

Maar sommige patiënten die een blauwlichtbril dragen, rapporteren minder vermoeide ogen, zegt ze.

“Als je ze wilt dragen en wat voordelen wilt vinden, is dat prima”, zegt ze.

Primo zegt dat ze last heeft van een deel van de marketing en reclame voor blauwlichtbrillen omdat het niet in overeenstemming is met het onderzoek.

“Ze kunnen het zo formuleren dat het nuttig lijkt. Ze kunnen zeggen dat dit mogelijk is. Ze kunnen woorden gebruiken als ‘misschien’ en ‘misschien’”, zegt ze. “Marketing kan dingen naar een niveau tillen dat misschien geen goede aanbeveling, degelijke wetenschap is, voor mensen om erop uit te gaan en ze te krijgen.”

Beter slapen

Een ander argument in het voordeel van blauw licht bril is dat ze helpen bij het slapen beter ’s nachts.

Onderzoekers zijn het erover eens dat blauw licht van led-apparaten zoals je smartphone of laptop de productie van slaapopwekkende melatonine door het lichaam tegenhoudt .

Een studie uit 2017 , uitgevoerd door de Universiteit van Houston, wees uit dat deelnemers die de bril droegen, ongeveer 58% meer melatonine ’s nachts lieten stijgen.

Door een blauwe blokkerende bril te gebruiken, kunnen we … de slaap verbeteren en toch onze apparaten blijven gebruiken. Dat is fijn, want we kunnen ’s nachts nog steeds productief zijn’, zegt Lisa Ostrin, PhD, een professor aan het College of Optometry van de universiteit, volgens een persbericht van de universiteit.

‘Ik geloof dat ik langer kan werken’
Veel consumenten zeggen dat de blauwlichtbril helpt.

Cindy Tolbert uit Atlanta, een mysterieroman en gepensioneerd advocaat, had verschillende zichtproblemen en gaf een extra $ 140 bij de oogarts voor blauwlichtlenzen.

“Het is niet erg duidelijk dat de bril helpt als je hem draagt, maar ik geloof dat ik langer kan werken en ik weet dat ik comfortabeler kan werken”, zegt ze.

Meestal vallen mijn ogen uit na 4 of 5 uur computerwerk, maar ik kan langer werken met de bril.

Michael Clarke uit San Diego zegt dat het hem niets kan schelen wat de experts zeggen over brillen met blauw licht. Ze werken voor hem.

“Ik gebruik ze zo vaak dat ik de hele dag een blauwlichtbril om mijn nek heb”, zei hij in 2019. “Ik ben geen optometrist.

Ik weet alleen dat mijn ogen aan het eind van de dag niet zo moe worden.

Mijn frequentie van hoofdpijn is gedaald.

Ik kan me makkelijker concentreren op dingen op een scherm.

Blauwlichtbrillen op sterkte en zonder recept kunt u eenvoudig online bestellen.

Blauw Licht Bril Informatie

Tips

Geef je ogen een pauze
Als u zich zorgen maakt over de invloed van computers en andere blauwlichtgevende schermen op uw ogen, kunt u verlichting vinden computerbrillen.

 

Bekijk ook onze gerelateerde artikelen hieronder:

Computerbril Tegen Blauw Licht

 

Bestel Nu Uw Computerbril Met Blauw Licht Filter

bij Computerbril.org koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computerbrillen met snelle levering