Bang & Olufsen Beoplay H9i (Beige) – Postman_Pat – Userreviews – Tweakers

bang-&-olufsen-beoplay-h9i-(beige)-–-postman-pat-–-userreviews-–-tweakers

Na langere tijd te hebben gezocht naar een goede headset voor op mijn werk ben ik uiteindelijk bij de B&O H9i uitgekomen.

Ik heb vele luistersessies gehad met de verschillende merken die op dit moment “hot” zijn. Sony, B&W, Bose en dus nu ook de B&O.

Mijn eisen wat headset betreft waren:

– zachtere oorschelpen/kussen

– ANC

– bouwkwaliteit

– pasvorm

– geluidskwaliteit

Waarom de zachte oorschelpen?

Ik draag een computerbril en die heeft wat dikkere pootjes. Met mijn huidige headset B&W P3 kreeg ik last van mijn oren omdat die na een tijdje begonnen te drukken op de brillenpootjes. Dit wilde ik dus voorkomen. Door zachtere oorkussen valt de druk op de brilpootjes weg en heb ik hier dus minder tot geen last meer van.

Waarom ANC?

Omdat ik op mijn werk in een kantoortuin zit en ik mijzelf soms even wil terugtrekken in mijn eigen bubbel zodat ik me beter kan focussen op mijn werkzaamheden. Door de ANC worden de grootste achtergrondgeluiden weggefilterd.

Waarom bouwkwaliteit?

Omdat ik de headset vaak zal gebruiken moet hij niet na 10 keer gebruiken uit elkaar vallen. Ook zal hij omdat hij in een tas wordt meegenomen, tegen een stootje moeten kunnen.

Waarom pasvorm?

Elk hoofd is anders, iedereen heeft andere oren en dus moet de headset goed aansluiten en nergens irriteren. Want als hij ergens irriteert gooi je een headset in de hoek en gebruik je hem niet meer, wat zonde is van het geld.

Waarom geluidskwaliteit?

Omdat ik toch wel van een betere kwaliteit geluid houdt dan de AliExpress/ Action blikkerige sound.

——-

Als eerste ben ik bij de MediaMarkt gaan luisteren naar de Bose QC35 II. Geluidskwaliteit was goed te noemen, pasvorm was ook goed. Maar de bouwkwaliteit viel me eigenlijk wel beetje tegen. Toch groot plastic-gehalte naar mijn mening. Daardoor valt ie wat draaggewicht wel positief uit, maar de scharnieren voelde toch niet heel stevig aan, dat is denk ik ook de reden dat er een hardcase bij geleverd wordt.

Okee, nu even met mijn bril op luisteren. De kussens zijn zacht, dat irriteert dus niet, maar toch lijkt het alsof de pootjes aan de achterkant net onder het kussentje doorsteken.

Daarna de Sony WH-1000XM3 op gezet bij een vriend van mij. Met die headset kreeg ik vrij snel hele warme oren, en ook bellen met de headset leverde niet echt positief geluid op. De muziek klonk wel prima, maar die warme oren…..Dat vond ik niet echt een lekker gevoel. Helaas viel de Sony voor mij af.

De B&W PX, daar had ik hoge verwachtingen van. Mede omdat ik nu ook al de kleine broer van de PX heb. Geluid is gewoon mooi te noemen. Hij klemt wel een beetje om het hoofd, maar daar had ik het begin met mijn P3 ook last van, maar vraagt gewenning en door het dragen en gebruiken rekt hij toch wat uit. Door de gebruikte materialen voelt hij wel zwaarder aan. Maar ook stukken steviger dan de Sony en Bose.

Toen ook deze mijn bril opgezet, en toen viel hij voor mij door de mand. Auw, die duwde hard op de pootjes. Nu was het dus geen pretje om te dragen. Zonder bril uitstekende keus, maar met bril voor mij dus niet.

Door de verkoper werd ik toen gewezen op de B&O H9i. (die stond in eerste instantie niet op mijn lijstje)

Hij zette hem bij mij op terwijl ik mijn bril droeg, en wat een lekker gevoel gaf deze set.

Zachte oorkussens. En gemaakt van echt leer, niet dat “nep-leer” van Bose. Ook de aluminum beugel en oorschelpen vielen mij in de smaak. Hij voelde ook stevig aan, alleen net als bij de B&W PX is hij door de gebruikte materialen niet compact inklapbaar zoals de Sony en Bose.

Maar die kwaliteit en pasvorm waren voor mij uitstekend. Er zijn dus al 2 punten van mijn eisenlijstje aangevinkt.

Mijn telefoon gekoppeld en even muziek luisteren en telefoongesprek voeren. Muziek is mooi te noemen, niet heftig laag, of blikkerig. Ik vind de dynamiek van de muziek naar mijn smaak goed. Naar mijn mening zit dit op hetzelfde niveau als B&W, maar er zullen uiteraard genoeg mensen zijn die het niet met mij eens zullen zijn, het is dan ook mijn mening.

Puntje 3 af kunnen strepen.

Ook de ANC werkt goed. Hoewel in eerste instantie als je de ANC aanzet er een soort van druk op de trommelvliezen lijkt te ontstaan. Als je dan de muziek aanzet moet je even met de equalizer spelen tot er voor jou het perfecte geluid uit komt. Ik heb nu met de B&O App op mijn telefoon er een standje gevonden wat voor mij lekker is om naar te luisteren. (weer een puntje afgevinkt)

Alleen die prijs was even slikken (de prijs is wel flink gezakt sinds december ’18). Wel duurder dan de Bose, Sony en B&W. Maar ja de eindejaarsbonus moet toch ergens naartoe.

Als ik nadeel moet noemen is het vooral jammer dat je voor de prijs die je betaald slechts een slap zakje krijgt van zachte knuffelbare stof (dat dan weer wel) waarin je de set kan opbergen. En dat de touch-controls even wat gewenning vragen. Maar nu naar het 1 maand gebruiken ben ik niet anders meer gewend. En kan ik de set snel en nauwkeurig bedienen.

Wat ook fijn is, is de vervangbare accu. Ik wil niet over een paar jaar als de accu zijn langste tijd heeft gehad weer zo’n bedrag neerleggen. En dat zal je bij Bose/Sony en B&W wel moeten doen. Dus behoorlijk pluspunt, ook milieutechnisch beter natuurlijk.

Bij onze vrienden in china heb ik een hardcase besteld om de set ook veilig mee te kunnen nemen tussen alle zooi in mijn tas.

Kortom ik ben erg blij met deze headset en raad hem aan om als je ook aan het kijken bent, deze ook mee te nemen in je besluitvorming.

Gebruikt in combinatie met:

  • Apple MacBook Pro 2017 13,3″ 128GB ssd Spacegrijs (Qwerty)
  • Apple iPhone 8 Plus 64GB Grijs

Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

Een beeldschermbril werkt rustiger

Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

Een Computerbril met of zonder sterkte?

Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

Bestel nu jouw computerbril

☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️