‘Apple-bril krijgt oogtracking, mogelijk met irisherkenning’ – RTL Boulevard

‘apple-bril-krijgt-oogtracking,-mogelijk-met-irisherkenning’-–-rtl-boulevard

Appelbril

De mixed-reality-bril waar Apple volgens analisten aan werkt zou oogtracking bevatten, voor bediening met oogbewegingen. Ook zou de Apple-bril irisherkenning als variant op gezichtsherkenning krijgen.

Dat zegt de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo, meldt MacRumors. De bril van Apple zou verschillende golflengtes onzichtbaar licht gebruiken om de stand en beweging van ogen te detecteren. Door reflecties van het voor mensen onzichtbare licht weet de bril waar gebruiker naar kijkt.

Het systeem zou volgens Kuo een meer intuïtieve bediening van de bril mogelijk maken dan de controllers die concurrenten bij hun virtual-reality-brillen leveren. De bril van Apple zou daarnaast mogelijk irisherkenning bevatten, bijvoorbeeld voor het doen van betalingen met Apple Pay. De iris is net als de vingerafdruk en het gezicht geschikt als uniek biometrisch identificatiemiddel.

Lees ook:

‘Apple komt in 2022 met mixed-reality-helm’

‘Eerste versie vrij duur’

Apple werkt volgens recente geruchten aan een virtual-reality-bril die dankzij camera’s aan de buitenzijde ook geschikt is voor augmented reality, waarbij virtuele objecten op het beeld van de echte wereld worden getoond. Deze bril zou volgens Kuo ongeveer zo duur zijn als een iPhone, andere geruchten wijzen op een prijs van 3000 dollar.

Apple zou de bril vooral richten op softwaremakers. Die zouden dan apps moeten maken voor latere AR-brillen voor het grotere publiek. Op termijn zou Apple zelfs slimme contactlenzen op de markt willen brengen. De eerste Apple-bril zou volgens geruchten in 2022 op de markt komen.

Lees ook

‘VR-bril van Apple gaat 3000 dollar kosten’

Waarom een speciale Computerbril met blauw licht filter beter is voor je ogen

Heb je ook vermoeide, droge en branderige ogen bij het werken achter de computer?Als u de hele dag achter een beeldscherm werkt, dan kunt u al snel last krijgen van vermoeide, geïrriteerde, droge of tranende ogen, hoofdpijn, een stijve nek en andere ongemakken waardoor u snel vermoeid raakt.Een computerbril wordt niet alleen gebruikt voor achter de computer, maar ook steeds meer voor smartphones en tablets en voor muzikanten die van bladmuziek moeten lezen.

Een bril voor computer: Beter voor uw ogen

Een bril met blauw licht filter helpt tegen het schadelijke blauwe licht wat uit deze beeldschermen naar u toe straalt, en zorgt voor een beter zicht waardoor u een ontspannend houding krijgt.Deze speciale beeldschermbril zorgt er voor dat u achter de computer scherp kunt zien, een optimaal zicht, en minder vermoeide ogen als u veel achter een beeldscherm moet werken.Als u al een normale bril, een leesbril of multifocale bril heeft, dan kunt u een overzetbril met blauw licht filter gebruiken voor een optimaal zicht als u veel naar een beeldscherm moet kijken.

Een beeldschermbril werkt rustiger

Bekijk onderstaande video over ervaringen met een computerbril ten opzichte van een gewone bril.

Als u lang naar een beeldscherm moet kijken, dan zorgt dat vaak voor een onnatuurlijke houding en na verloop van tijd een minder scherp beeld.Van een ontspannen houding is geen sprake meer, omdat een gewone bril niet bedoeld is voor deze dagelijkse werkzaamheden.Een normale bril is ontworpen voor verschillende afstanden, echter achter de computer werkt u maar met één afstand.Dit zorgt er voor dat u vaak in een onnatuurlijke houding gaat zitten.

Een Computerbril met of zonder sterkte?

Als u niet brildragend bent, dan kunt u een computerbril zonder sterkte gebruiken.Als u wel brildragend bent, dan kunt u een computerbril op sterkte aanschaffen of een overzetbril gebruiken.

Bestel nu jouw computerbril

☑️Eindelijk Ontspannen werken achter de computer!☑️Filtert Schadelijk Blauw Licht☑️Vandaag besteld, morgen in huis☑️Gratis Verzending

Bekijk Computerbrillen in onze shop ➡️

Denise